Може би най-вкусните мезета, за които можете да се сетите. Процесът на приготвяне на пилешки рулца с обилен пълнеж като цяло не е сложен, поне вкусът заслужава да се занимавате и да приготвите това ястие, което ще бъде най-забележимото ястие на вашата гурме маса. Бързаме да заявим, че пилешкото руло на фурна е напълно лесно и достъпно ястие, което се приготвя доста бързо.
Обикновено пилешкото руло се приготвя от филе, но както вече забелязахте, ще готвим от бутчетата, което е много по-евтино и по-вкусно.
Пилешки рулца с плънка
За да приготвим това отлично ястие, ще ни трябват няколко големи пилешки бутчета, това може да са от домашни птици. Месото трябва да се нареже по костите и да се освободи месото от костите. Разпределете месото, както е показано на снимките по-долу, овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Начукайте леко пилешкото месо с кулинарно чукче и поръсете всяко парче с желатин.
За да приготвим плънката са ни необходими три яйца - 2 сварени и едно сурово. Нарежете на ситно две сварени твърдо сварени яйца, прехвърлете в отделна дълбока купа, добавете черен пипер и моркови, предварително настъргани на ситно ренде.
Настържете кашкавала, нарежете пресните подправки, комбинирайте с яйцето и разбъркайте всичко добре. Сол и черен пипер на вкус.
Сложете готовата плънка от сирене и яйца върху повърхността на котлетата.
Навийте внимателно на руло, след което увийте в три слоя фолио и запечете пилешкото руло във фурната за 45 минути при температура 180 градуса.
Когато сте готови, прехвърлете пълнените пилешки рула и оставете да изстинат, след което охладете в хладилника. След това вече можете да консумирате.
Просто ще се влюбите в това ястие. Желателно е разядката да се консумира на следващия ден, след като е готова, охладена и нарязана на тънки филийки. Пилешките рулца ще бъдат отлично ястие и за празничната новогодишна трапеза. Пълнежът за рулото може да бъде различно. Но в същото време процесът остава непроменен, икономичен и лесен.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: