Масата на много семейни празници е украсена не само с основни ястия. В навечерието на Нова година особено популярни са многослойните рибни салати, които са станали традиционни и обичани поради разнообразието от съставки и вкусове. Сьомгата под палто е подходящо и засищащо предястие на празнична вечер, чийто външен вид служи като сигнал за началото на празника.
Това е още една версия на класическата рибена бутер салата. Само вместо херинга, сьомгата е взета за основа - червена риба от благородните родове сьомга.
рибна салата от сьомга
Сварете всички зеленчуци, с изключение на лука, в подсолена вода, докато омекнат. Старайте се да не преварявате. Времето за готвене на картофите е 20-30 минути, морковите и цвеклото се готвят малко повече от 30 до 40 минути.
Обелете картофите и нарежете на малки кубчета, както бихте направили за салата Оливие.
По същия начин нарязваме морковите на равни квадратчета.
Нарежете свареното цвекло на не много дълги пръчици.
След това смесете всички нарязани съставки поотделно с малко количество майонеза, около 2-3 супени лъжици за определеното количество. Първо намажете картофите с майонеза, добавете сол, ако е необходимо.
След това сложете 2 супени лъжици майонеза в морковите и внимателно разбъркайте.
Отделно смесваме и сметановия сос с цвеклото.
Нарязваме пушената риба на тънки филийки, които нарязваме на по-малки парченца. Лукът се нарязва на ситно.
След това пристъпваме към дизайна на рибна салата "под кожено палто". За да направите това, подредете всички нарязани продукти на слоеве в специален подвижен пръстен, както следва: първо сьомга, втори слой лук, след това моркови и картофи отгоре. Изправете и леко притъпчете.
И последният слой, поставете цвеклото върху всичко, изравнете го, покрийте с полиетилен и прехвърлете съда в хладилника за няколко часа.
Преди сервиране отстранете пръстена и украсете по свое усмотрение - с риба и клончета от пресен магданоз.
По този начин салата от сьомга се превръща в кралско ястие, което ще украси празнична вечер. Можете да допълните рибната салата с варени яйца. Обикновено за такава салата яйцата се настъргват и се поръсват отгоре, но можете просто да ги нарежете на ситно и да добавите още един слой.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: