бутони за споделяне


Масата на много семейни празници е украсена не само с основни ястия. В навечерието на Нова година особено популярни са многослойните рибни салати, които са станали традиционни и обичани поради разнообразието от съставки и вкусове. Сьомгата под палто е подходящо и засищащо предястие на празнична вечер, чийто външен вид служи като сигнал за началото на празника.

Необходими Продукти
пушена сьомга - 400 г, Червено цвекло - 300 г, Лук - 1 глава, Картофи - 300 г, моркови - 300 г, майонеза - 200-300 г, Сол на вкус.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Това е още една версия на класическата рибена бутер салата. Само вместо херинга, сьомгата е взета за основа - червена риба от благородните родове сьомга.

рибна салата от сьомга

Салата от сьомга в палтоСварете всички зеленчуци, с изключение на лука, в подсолена вода, докато омекнат. Старайте се да не преварявате. Времето за готвене на картофите е 20-30 минути, морковите и цвеклото се готвят малко повече от 30 до 40 минути.

Салата от сьомга в палтоОбелете картофите и нарежете на малки кубчета, както бихте направили за салата Оливие.

   Салата от сьомга в палтоПо същия начин нарязваме морковите на равни квадратчета.

Салата от сьомга в палтоНарежете свареното цвекло на не много дълги пръчици.         

Салата от сьомга в палтоСлед това смесете всички нарязани съставки поотделно с малко количество майонеза, около 2-3 супени лъжици за определеното количество. Първо намажете картофите с майонеза, добавете сол, ако е необходимо.


Салата от сьомга в палтоСлед това сложете 2 супени лъжици майонеза в морковите и внимателно разбъркайте.

Салата от сьомга в палтоОтделно смесваме и сметановия сос с цвеклото.                         

Салата от сьомга в палтоНарязваме пушената риба на тънки филийки, които нарязваме на по-малки парченца. Лукът се нарязва на ситно. 

Салата от сьомга в палтоСлед това пристъпваме към дизайна на рибна салата "под кожено палто". За да направите това, подредете всички нарязани продукти на слоеве в специален подвижен пръстен, както следва: първо сьомга, втори слой лук, след това моркови и картофи отгоре. Изправете и леко притъпчете.

Салата от сьомга в палтоИ последният слой, поставете цвеклото върху всичко, изравнете го, покрийте с полиетилен и прехвърлете съда в хладилника за няколко часа.

Салата от сьомга в палтоПреди сервиране отстранете пръстена и украсете по свое усмотрение - с риба и клончета от пресен магданоз.

По този начин салата от сьомга  се превръща в кралско ястие, което ще украси празнична вечер. Можете да допълните рибната салата с варени яйца. Обикновено за такава салата яйцата се настъргват и се поръсват отгоре, но можете просто да ги нарежете на ситно и да добавите още един слой.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани