бутони за споделяне


Сьомгата е вид риба, която е най-популярната сред останалите. Благодарение на сочното месо и благодарение на лесно смилаемите свойства, сьомгата е идеален хранителен продукт. Прави невероятно здравословни и питателни рибни ястия. Сьомгата не само се осолява и пече, но и се приготвя в различни пастети, супи и кюфтета, а също така се добавя към различни салати.

Сьомгата е една от търсените и любими риби. От нея се приготвят много различни основни ястия, включително празнични салати.

Паста със сьомга в кремообразен чеснов сос


Необходими Продукти
паста /макарони/- 200 г, Сьомга - 200-250 г, сметана 20-30% - 150 ml, масло - 40 г, зехтин - 1 супена лъжица, Чесън - 3 скилидки, Магданоз - 1 връзка.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварете пастата по обичайния начин. Ако имате затруднения, следвайте инструкциите на опаковката. Добавете към нея зехтина.

Сьомгата се нарязва на не много едри парчета и се запържва в тенджера с разтопено масло за 5-10 минути.

Бавно, постепенно налейте сметаната в тенджерата и леко увеличете котлона. Оставете да заври и намалете котлона, докато течността заври.

Добавете нарязан лук, ситно нарязан чесън, разбъркайте добре и леко затоплете.

Разпределете предварително приготвената паста в чинии, намажете отгоре със сместа от сьомга и сервирайте веднага.

Пастата в комбинация със сьомга ще се окаже особено вкусна, а ако добавите кремообразен чеснов сос към всичко, тогава ястието ще се окаже значително по-меко и по-апетитно!

Всъщност пастата със сьомга в кремообразен сос е едно от ястията, които се приготвят и сервират в ресторантите. Въпреки че всъщност може лесно да се приготви у дома и отнема не повече от половин час във времето. Посоченият състав на продуктите ще бъде достатъчен за 2 порции и ще служи като отличен обилен обяд.


Сьомга изпечена в тесто


Необходими Продукти
Сьомга - 500 г, Заквасена сметана - 50 г, пилешко яйце - 2 бр., Дижонска горчица - 1 чаена лъжичка, Смлян червен пипер - на вкус Сол на вкус Смлян черен пипер - на вкус.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете сьомгата на порции. Препоръчително е да нарежете рибата на парчета не по-дебели от 1 сантиметър.

Овкусете рибата като я натриете със сухите подправки и смлян червен пипер. Сол на вкус.

След това пригответе тестоно. В дълбока купа разбийте яйцата с бъркалка, Добавете горчица, малко заквасена сметана, Поръсете с подправките и разбъркайте.

В готовата смес потопете едно по едно нарязаните парчета риба и ги сложете в специална термоустойчива форма за печене.

Загрейте фурната и печете на 180 градуса за не повече от 20 минути.

Рибата е важен продукт, който трябва да присъства в диетата на всеки здрав човек. Диетолозите препоръчват да се консумира седмично, поне 2 пъти. И за да получите най-вкусната и здравословна храна, не е препоръчително да купувате риба в магазините вече разделена на парчета, а трябва да я вземете цяла и жива.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани