Сьомгата е вид риба, която е най-популярната сред останалите. Благодарение на сочното месо и благодарение на лесно смилаемите свойства, сьомгата е идеален хранителен продукт. Прави невероятно здравословни и питателни рибни ястия. Сьомгата не само се осолява и пече, но и се приготвя в различни пастети, супи и кюфтета, а също така се добавя към различни салати.
Сьомгата е една от търсените и любими риби. От нея се приготвят много различни основни ястия, включително празнични салати.
Паста със сьомга в кремообразен чеснов сос
Сварете пастата по обичайния начин. Ако имате затруднения, следвайте инструкциите на опаковката. Добавете към нея зехтина.
Сьомгата се нарязва на не много едри парчета и се запържва в тенджера с разтопено масло за 5-10 минути.
Бавно, постепенно налейте сметаната в тенджерата и леко увеличете котлона. Оставете да заври и намалете котлона, докато течността заври.
Добавете нарязан лук, ситно нарязан чесън, разбъркайте добре и леко затоплете.
Разпределете предварително приготвената паста в чинии, намажете отгоре със сместа от сьомга и сервирайте веднага.
Пастата в комбинация със сьомга ще се окаже особено вкусна, а ако добавите кремообразен чеснов сос към всичко, тогава ястието ще се окаже значително по-меко и по-апетитно!
Всъщност пастата със сьомга в кремообразен сос е едно от ястията, които се приготвят и сервират в ресторантите. Въпреки че всъщност може лесно да се приготви у дома и отнема не повече от половин час във времето. Посоченият състав на продуктите ще бъде достатъчен за 2 порции и ще служи като отличен обилен обяд.
Сьомга изпечена в тесто
Нарежете сьомгата на порции. Препоръчително е да нарежете рибата на парчета не по-дебели от 1 сантиметър.
Овкусете рибата като я натриете със сухите подправки и смлян червен пипер. Сол на вкус.
След това пригответе тестоно. В дълбока купа разбийте яйцата с бъркалка, Добавете горчица, малко заквасена сметана, Поръсете с подправките и разбъркайте.
В готовата смес потопете едно по едно нарязаните парчета риба и ги сложете в специална термоустойчива форма за печене.
Загрейте фурната и печете на 180 градуса за не повече от 20 минути.
Рибата е важен продукт, който трябва да присъства в диетата на всеки здрав човек. Диетолозите препоръчват да се консумира седмично, поне 2 пъти. И за да получите най-вкусната и здравословна храна, не е препоръчително да купувате риба в магазините вече разделена на парчета, а трябва да я вземете цяла и жива.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: