Ако искате здравословно ястие, то определено трябва да сготвите постна вегетарианска супа с италиански привкус. Доматената супа с нахут ще служи като обилен обяд, който ще ви даде сила и енергия в горещ летен ден, а също така ще ви стопли в студа. Ястието е приятно на вкус и не отегчава бързо.
Ако не вземете предвид накисването на нахута, ястието се приготвя много бързо, а самата рецепта за доматена супа е лесна. Време за готвене - 40 минути.
За дълго, около 4-5 часа, накиснете нахута във вода. Загрейте зехтина в тенджера. Добавете нарязаните на кубчета лук, праз, чушката и доматите. Не забравяйте да посолите. Разбъркайте и запържете за кратко на умерен огън, докато лукът омекне и стане леко прозрачен.
След това налейте бульона, оставете да заври, добавете леко набъбналия нахут, ситно нарязан чесън и добавете подправки на вкус. Гответе 20 минути на бавен огън.
Нарежете зелето на едро, добавете към супата, разбъркайте, оставете бульона да заври и намалете котлона. Продължете да готвите на слаб огън още 10 минути, докато омекне.
Веднага щом нахутът е напълно набъбнал и доматената супа стане забележимо гъста, тогава вече можете да я свалите от котлона.
Преди сервиране се препоръчва да опитате зеленчуковата супа с нахут за пикантност и, ако е необходимо, подправете и поръсете с подправки отгоре.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: