Представяме ви неусложнена рецепта за готвене на сьомга в сос от авокадо, благодарение на която рибата се оказва възможно най-сочна и много нежна. Освен това, в комбинация с екзотични продукти като авокадо и лайм, ястието придобива пикантност и райски изискан вкус.

Когато купувате риба, изберете най-дебелата част от трупа, за предпочитане прясна, която не трябва да има специфична миризма. Най-добрата гарнитура към рибата е салата от пресни зеленчуци.

Необходими Продукти
750 г сьомга 300 г авокадо, 30 мл. лимонов сок 60 мл. зехтин, 20 г магданоз, 30 г лук, 10 мл. горчица, Сол и черен пипер.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тъй като рибата се приготвя бързо с нас, първо ще приготвим соса:


Изплакнете авокадото, обелете, нарежете на малки парченца и превъртете в блендер, докато се образува хомогенна маса.

Добавете изцедения лимонов сок в блендер, налейте зехтина, сложете лука и магданоза, добавете горчица, сол и черен пипер.

Разбъркайте, докато всички компоненти се свържат .

След това приготвяме сьомгата:


Загрейте тиган със зехтин, сложете филето от сьомга с кожата надолу.

Поръсете малко сол, черен пипер и запържете за 5 минути.

След това обърнете и продължете да печете за не повече от 3 минути. Гответе на умерено силен огън. Силно препържване не трябва да се получава.

След като е готова рибата, преместете я в чиния за сервиране и я залейте с приготвения сос.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани