Представяме ви неусложнена рецепта за готвене на сьомга в сос от авокадо, благодарение на която рибата се оказва възможно най-сочна и много нежна. Освен това, в комбинация с екзотични продукти като авокадо и лайм, ястието придобива пикантност и райски изискан вкус.
Когато купувате риба, изберете най-дебелата част от трупа, за предпочитане прясна, която не трябва да има специфична миризма. Най-добрата гарнитура към рибата е салата от пресни зеленчуци.
Тъй като рибата се приготвя бързо с нас, първо ще приготвим соса:
Изплакнете авокадото, обелете, нарежете на малки парченца и превъртете в блендер, докато се образува хомогенна маса.
Добавете изцедения лимонов сок в блендер, налейте зехтина, сложете лука и магданоза, добавете горчица, сол и черен пипер.Разбъркайте, докато всички компоненти се свържат .
След това приготвяме сьомгата:
Поръсете малко сол, черен пипер и запържете за 5 минути.
След като е готова рибата, преместете я в чиния за сервиране и я залейте с приготвения сос.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: