Ех, тези месни рулца - трудно се устоява на вида им, а ако са с друг пълнеж, то се превръща в удоволствие, което трудно се отказва. Пилешко руло с кашкавал и шунка в кремообразен сос е отлично предястие с изключително мек вкус.
В оригиналната рецепта за Cordon Bleu е предвидено да се панира и овалва в галета, но ние ще го направим малко по-различно и ще пропуснем тази стъпка, което прави самото ястие малко по-различно. А любителите на печенето могат да готвят рулцата във фурната, като експериментират с процеса.
Пилешкото филе се нарязва напречно на две части, отделно се начукват с чук. Малко черен пипер и сол. След това наредете върху тънко нарязани филийки шунка.
Следващата стъпка, върху резените наденица, които лежат върху начуканите гърди, поставете слой от тънки резени сирене.
Завийте всичко на руло и фиксирайте с шишчета, за да не се разгъват.
В тиган загрейте растителното масло и леко запържете пилешките рулца със сирене и наденица.
Трябва да се обърне и да продължи да се пържи на среден огън. Приблизителното време за готвене е 2 минути.
След това изсипете сметаната в тигана, изстискайте обелените скилидки чесън върху рулцата, сол и черен пипер, ако е необходимо и на вкус.
Поръсете нарязани зеленчуци и продължете да готвите месни рулца в кремообразен сос на слаб огън, в режим на бавно задушаване, докато сметаната се изпари малко.
За гарнитура можете да приготвите ориз на пара или просто да поднесете пилешки рулца с шунка и кашкавал с пресни зеленчуци.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: