Представяме ви чудесни хапки под формата на малки сандвичи с предварително сварено телешко месо. Ястието е идеално за кетъринг или лека празнична вечеря и ще бъде отлично допълнение към вашата маса. Процесът е лесен, а резултатът е впечатляващ...
Печено телешко месо в буквален превод от английски звучи като „пържено говеждо“. Традиционно се приготвя от голямо парче говеждо месо и често се пече на фурна, понякога се пече на решетка.
Загряваме фурната до 180 градуса. Междувременно приготвяме необходимите продукти за нашите хапки.
Отрежете краищата на франзелата и нарежете на филийки, всяка около 2 см. Наредете ги в тава за печене, предварително намазана с масло, печете 5-8 минути до леко зачервяване. Когато е готово, оставете леко да се охлади.
Докато изпържените филийки от хляба се охлаждат, в малка купа смесете 1/2 чаша майонеза, 1 супена лъжица паста от хрян и 1,5 чаени лъжички горчица /по желание люта/. Добавете щипка сол и малко черен пипер.
Нарежете телешкото печено месо на умерено тънки ивици, наредете го върху филийките хляб хляба, сложете нарязания сладък пипер, намажете с готовата смес, подправете с черен пипер и може да добавите малко количество червен пипер.
Телешките канапета е добре да се сервират топли.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: