бутони за споделяне


Салата от варено пиле с консервиран бял боб и прясна краставица е идеална за леко ястие през деня или пълноценна семейна вечеря. Бобът с месото ще направи ястието засищащо, а прясната краставица с яйцето ще му придаде свежест и сочност. Приготвянето му е много лесно.

За да приготвите салатата, ще ви трябва обикновен консервиран бял боб (не в домати). По-добре е да вземете нелютив лук, той ще изглежда красив и ще направи ястието по-ярко. Ще ви трябват пресни подправки, можете да използвате: копър и магданоз. Ако харесвате кориандър, можете да го добавите.

Необходими Продукти
Пилешко месо без кост - 180 гр. 1/2 глава червен лук Бял боб в буркан - 100гр. Прясна краставица - 1 зеленчук 1-2 яйца Майонеза или заквасена сметана - 30 мл. Сол - 1 щипка Копър и магданоз - куп

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Свареното и охладено пилешкото филе. Обезкостете и нарежете на ситно. Сложете в купа за салата. Червеня лук се нарязва на тънки парчернца и се добавя към пилето


Измийте краставицата, ако кората е тънка, нарежете я на средни кубчета с нея и я прибавете към останалите продукти. Твърдо сварените яйце се нарязват на ленти.


Поръсете всички продукти с наситнен копър и магданоз. Отцедете сока от белия боб и го изплакнете със студена вода. Оставете излишната течност да се отцеди през цедка. След това добавете боба в купата за салата.


Посолете на вкус и овкусете салатата по желание със заквасена сметана или майонеза. Всички приготвени продукти внимателно обединяваме с дресинга.

След като проявихме въображение, украсяваме салатата по наша преценка с магданоз и боб. Готовото ястие сервираме с варено пиле, прясна краставица и бял боб като пълноценно студено предястие.


Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани