Лека и вкусна салата от телешко месо с пикантни моркови по корейски разнообразява ежедневното и празнично меню. Красиво поднесеното ястие е идеално и за романтична вечеря. Приготвя се лесно, дори начинаещ готвач може да се справи с рецептата.
За да приготвите тази салата, ще ви трябва варено телешко месо, консервирана царевица, яйце, лук и корейски моркови. Морковите можете да закупите готови или да ги приготвите сами. За дресинг се нуждаете от висококачествена майонеза.
Сварете телешкото месо в подсолена вода, охладете и нарежете на средни кубчета. Разпределяме филийките на дъното на ринга за сервиране, монтиран върху плоска чиния, за да оформим салата. Намажете с малко майонеза.
Отгоре се поръсва нарязан на ситно сладък лук. Тъй като морковите са сочни, пропускаме слоя майонеза и веднага разпределяме корейските моркови върху лука.
Следващият слой е майонеза. През цедка отделяме царевицата от маринатата и я разпределяме със следващия слой.
Повтаряме тънкия слой майонеза. Сварете яйцата около 10-12 минути. Отделете белтъка от жълтъка. Жълтъците се прекарват през ситно ренде и се намазват върху царевицата.
Сложете майонезата отгоре, леко уплътнявайки слоевете. Поръсете последния слой с нарязан белтък.
Салатата ще стане по-добре, ако я украсите с листенца магданоз и розички от моркови. За да направите това, вземете сурови моркови, нарязани на тънки ленти, които потапяме за няколко минути в солена вода. След това ги подсушаваме със салфетка и ги усукваме на руло. Ако не, можете да украсите по ваше желание. След това извадете формата за сервиране.
Поднасяме готовата салата от варено телешко с моркови по корейски, царевица и яйце като пълно предястие.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: