бутони за споделяне


Киноата е зърнена култура, произхождаща от Южна Америка. Смята се за суперхрана, защото съдържа повече протеин от всички други зърнени храни. Киноата има приятен тревисто-ядков вкус, който се съчетава добре с краставици, домати, зелен лук, фета и мента в това табуле и е чудесна алтернатива без глутен на традиционното табуле булгур. Тази салата може да се приготви предварително. Ако го оставите да се вари няколко часа при стайна температура, табулето ще бъде по-добре наситено с винегрет и ще стане още по-вкусно.

Хранителна стойност на порция: 

Калории 210, общо мазнини 14 g, наситени мазнини 5 g, протеин 7 g, въглехидрати 16 g, фибри 2 g, холестерол 25 mg, натрий 341 mg, захар 2 g.

В рецептата са използвани мерителни съдове с обем: 

1 чаша (ст.) - 240 мл. 
3/4 чаша (ст.) - 180 мл. 
1/2 чаша (ст.) - 120 мл. 
1/3 чаша (ст.) - 80 мл. 
1/4 чаша (ст.) - 60 мл. 
1 супена лъжица (ст. л.) - 15 мл. 
1 чаена лъжичка (ч.л.) - 5 мл.

Необходими Продукти
1 ст. киноа 1/4 чаша прясно изцеден лимонов сок (2 лимона) 1/4 ч.л. зехтин 1 с.л. тънко нарязан зелен лук (5 стръка) 1 с.л. наситнени листа прясна мента (2 връзки) 1 с.л. наситнен пресен магданоз 1 оранжерийна краставица с кората (отстранени семките), нарязана на средни кубчета 2 с.л. чери домати, разполовени 2 с.л. фета, нарязана на средни кубчета (220 гр.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В средно голяма тенджера сипете 2 с.л. вода и оставете да заври. Добавете киноата и 1 ч.л. сол, намалете топлината и оставете да къкри, похлупени, за 15 минути, докато зърната омекнат и се появят опашки.

Отцедете, прехвърлете киноата в купа и веднага разбъркайте с лимоновия сок, зехтина и 1 ч.л. сол.

В голяма купа смесете зелен лук, джоджен, магданоз, краставица, домати, 1-2 ч.л. сол * и 1 ч.л. черен пипер. Добавете киноата и разбъркайте добре. Внимателно разбъркайте фета и опитайте.

Сервирайте салата при стайна температура или охладете, за да сервирате студена.

Кулинарен съвет: Ако правите салата предварително, не добавяйте фета веднага. Покрийте и охладете до 4 дни. Разбъркайте фета преди сервиране. 

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани