Всички обичат колбаси. Качеството на магазинните продукти обаче е съмнително, тъй като те съдържат ГМО, консерванти и оцветители. Предлагаме да приготвим домашно приготвени колбаси от пилешко филе. Такива продукти могат безопасно да се предлагат на деца и всички привърженици на здравословния начин на живот.
Пилешкото филе може да бъде заменено с всяка друга част. За приготвянето на колбаси използвайте сухи подправки и ароматни билки. Не препоръчвамe да добавяте лук и чесън към каймата. Тези компоненти превръщат клбаса в котлет.
Измийте пилешкото филе, подсушете с кърпа. Нарежете месото на малки парчета и го сложете в купа на блендер. Включете комбайна и на средна скорост смелете масата до гладкост. Прехвърлете нарязаното филе в купа, добавете яйцето и млякото. Смесете каймата. Овкусете със сол, лют пипер и сухи пикантни подправки.
Добавете меко масло със стайна температура и разбъркайте добре. Покрийте дъската със стреч фолио, наредете каймата. Оформете наденица, завържете краищата на фолиото с възли.
Готовите колбаси могат да бъдат замразени и сварени. При консумацията внимателно отстранете филма.
Освен това домашните пилешки колбаси могат да се запържат леко в грил тиган. Сервирайте ги горещи.
Както можете да видите, готвенето не е трудно, оформянето се постига с помощта на кухненско фолио. Когато купувате филм, обърнете внимание на маркировката - трябва да има знак за разрешение за нагряване до 120 градуса (за микровълнова). Само в този случай използването на филма ще бъде безопасно.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: