Времетраене:
2 часа. 25 мин.
Трудност: Лесно
Порции: 8
Трудност: Лесно
Порции: 8
В рецептата са използвани мерителни съдове с обем:
1 чаша (ст.) - 240 мл.
3/4 чаша (ст.) - 180 мл.
1/2 чаша (ст.) - 120 мл.
1/3 чаша (ст.) - 80 мл.
1/4 чаша (ст.) - 60 мл.
1 супена лъжица (ст. л.) - 15 мл.
1 чаена лъжичка (ч.л.) - 5 мл.
3/4 чаша (ст.) - 180 мл.
1/2 чаша (ст.) - 120 мл.
1/3 чаша (ст.) - 80 мл.
1/4 чаша (ст.) - 60 мл.
1 супена лъжица (ст. л.) - 15 мл.
1 чаена лъжичка (ч.л.) - 5 мл.
Необходими Продукти
1 ст. булгур 1,5 с.л. вряща вода 4 разполовени пити 340гр. сирене фета 1/4 c. прясно изцеден лимонов сок (от 2 лимона) 1/4 ч.л. качествен зехтин Сол 1 с.л. (1 връзка) наситнен зелен лук (бяла и зелена част) 1 с.л. (1 връзка) наситнени листа прясна мента 1 с.л. (1 връзка) накълцан магданоз 1 необелена, средна нарязана на кубчета оранжерийна краставица (без семките) 2 с.л. чери домати с черги 1 ч.л. смлян черен пипер Пюре от нахут (хумус), за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поставете булгура в голяма купа, залейте с вряла вода и добавете лимоновия сок, зехтина и 1,5 ч.л. сол. Разбъркайте, след което оставете на стайна температура за около час.
След време добавете зелен лук, джоджен, магданоз, краставица, домати, 2 ч.ч. сол и чаена лъжичка смлян пипер. Смесете добре.
Добавете още подправки на вкус и сервирайте с пюре от нахут или покрийте и охладете. Ако табулето се влива в продължение на няколко часа, вкусът ще бъде по-добър. Напълнете питата с табуле и фета.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: