Невероятно вкусен и в същото време много лесен начин за готвене на картофи. Особеността на това ястие е не само в печенето, което вече заслужава внимание, но и в соса, който придава на картофите съвсем различен вкус. Следователно целият процес изисква подробно разглеждане ...
Препоръчително е да изберете не големи картофи от ранни сортове, изплакнете обилно и, без да отстранявате кожата, разделете на две или дори повече, в зависимост от размера. Залейте със зехтин, добавете бахар, черен пипер, сол на вкус и разбъркайте добре (виж снимка 1). Изпратете в предварително загрята фурна, печете при температура 180 градуса за 40 минути.
След изтичане на времето се уверете, че картофите са напълно сварени и готови за консумация. Извадете от фурната и оставете да изстине (вижте снимка 2).
Междувременно трябва да приготвите дресинга; в дълбока купа смесете 1/2 чаена лъжичка сол, една супена лъжица зехтин, майонеза, горчица, лимонов сок и няколко скилидки ситно нарязан чесън
По желание можете да добавите повече майонеза от посоченото в съставките. Прехвърлете съдържанието при картофите и разбъркайте добре.
Резултатът е неописуемо вкусно ястие, което би изглеждало скучно и незабележимо без такъв пикантен сос. Съгласете се, че в тази форма печените картофи изглеждат много по-интересни и апетитни.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: