Невероятно вкусен и в същото време много лесен начин за готвене на картофи. Особеността на това ястие е не само в печенето, което вече заслужава внимание, но и в соса, който придава на картофите съвсем различен вкус. Следователно целият процес изисква подробно разглеждане ...

Необходими Продукти
500 г картофи 1 чаена лъжичка горчица 3 чл. супени лъжици зехтин 1 ст. лъжица лимонов сок 3-4 скилидки чесън, 4 с.л. лъжици майонеза, 0,5 ч. л. черен пипер Сол на вкус.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Препоръчително е да изберете не големи картофи от ранни сортове, изплакнете обилно и, без да отстранявате кожата, разделете на две или дори повече, в зависимост от размера. Залейте със зехтин, добавете бахар, черен пипер, сол на вкус и разбъркайте добре (виж снимка 1). Изпратете в предварително загрята фурна, печете при температура 180 градуса за 40 минути.


След изтичане на времето се уверете, че картофите са напълно сварени и готови за консумация. Извадете от фурната и оставете да изстине (вижте снимка 2).

Междувременно трябва да приготвите дресинга; в дълбока купа смесете 1/2 чаена лъжичка сол, една супена лъжица зехтин, майонеза, горчица, лимонов сок и няколко скилидки ситно нарязан чесън


По желание можете да добавите повече майонеза от посоченото в съставките. Прехвърлете съдържанието при картофите и разбъркайте добре.


Резултатът е неописуемо вкусно ястие, което би изглеждало скучно и незабележимо без такъв пикантен сос. Съгласете се, че в тази форма печените картофи изглеждат много по-интересни и апетитни.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани