За да разнообразим менюто, предлагаме рецепта за икономични котлети с картофи вътре, които първоначално се пържат, а след това се пекат по най-обикновения начин във фурната. Домашните кюфтета с плънка са друг вариант на най-вкусната семейна вечеря.
Трябва да се отбележи, че процесът на готвене е прост и най-важното е, че такива домашни котлети могат да бъдат приготвени набързо, които могат да бъдат взети на работа или дори сервирани като празнично ястие за гости.
Пригответе кайма за котлети: за сочност добавете ситно нарязан лук, сол и черен пипер на вкус. Смесете всички добавени съставки.
Обелете и изплакнете картофите. Нарежете на дълги не много тънки пръчици.
Разделете готовата кайма на около 20 части, първо оформете от тях плоска торта, поставете нарязаните картофи в центъра.
Като издърпате краищата на плънката към центъра, завийте и оформете котлетите, както е показано на снимката.
Първоначално те трябва да се пържат в олио: за това загрейте 2 с.л. супени лъжици растително масло, доколкото има капацитет, поставете котлетите с пълнежа в тиган и запържете на среден огън от всички страни.
След това ги прехвърлете в специална тава за печене, налейте бульон отгоре, така че течността да покрие котлетите, добавете заквасена сметана, сол и черен пипер и поставете формата във фурната.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна - 20 минути, като по време на печене е желателно да обърнете котлетите на долната страна.
Готовите кюфтета с картофи могат да се сервират като самостоятелно ястие, гарнирани със собствен сос и поръсени с пресни билки.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: