Украсата на тортите е също толкова важна, колкото и вкусът им, особено когато става въпрос за десерт, приготвен по случай Нова година. Тази статия разкрива най-популярните техники за сладка декорация, както и идеи, които можете да повторите в собствената си кухня.

Кремова украса на новогодишната торта

Абсолютно всяко масло, протеин, извара, шоколад или крем е подходящо за украса на новогодишно печене. Всичко зависи от вкусовите предпочитания и уменията на домакинята. По правило кремът се използва не само за наслояване на торти, но и за изравняване на повърхността на десерта и създаване на декоративни елементи.



Обикновено страничните стени и повърхността на продукта се изравняват с крем на два етапа. При първото (грубо покритие) печенето се покрива с тънък слой крем, като отстрани се събират всички трохи, които могат да се появят през крема. След това десертът се изпраща в хладилника да престои малко, така че кремът да грабне, и се покрива с друг слой.

Не винаги е възможно точно да подравните страните и горната част, но това няма значение, защото сега текстурираната повърхност е на мода. Много е лесно да го създадете със собствените си ръце с помощта на обикновена вилица или нож. Също така семплата украса с грубо покритие продължава да бъде популярна. 



За да създадете кремообразен декор за новогодишната торта, не можете да минете без специални дюзи. Разбира се, можете да опитате да ги замените с импровизирани инструменти, но дори и без това можете да създадете красив десерт, като го украсите с меденки, плодове, плодове, меренги и други сладкиши.

Меденките залепват идеално за повърхността с малко количество крем или можете да ги поставите за печене с помощта на бамбукови шишчета, просто трябва да ги поставите във все още горещите меденки.

Когато поставяте сладкиши върху крема, трябва да се помни, че меренгата може просто да се стопи от мокро покритие, така че е по-добре да го изолирате, като потапяте контактната точка в разтопен шоколад. Десертът със сметана трябва да се съхранява в хладилник до тържеството, но половин - един час преди сервиране трябва да се остави да се затопли на стайна температура.





Съвети за декориране на сладкиши с мастика

Мастика е сладка гъвкава маса, напомняща пластилин по консистенция. Може да се използва за направа на обемна или плоска тортена украса, както и за пълно покриване на един или няколко етажа от тортата, като се получава ефект на гладка, сатенена повърхност. Пудрата захар е основата на мастика, поради което трябва да се обърне голямо внимание на нейния избор: колкото по-фино е смилането, толкова по-гладка и еластична ще се получи масата.

За оцветяване на сладката паста се използват хранителни оцветители или сокове от плодове и зеленчуци (цвекло, моркови, боровинки, спанак и др.). Новогодишната торта може да бъде покрита с бяла или синя мастика. Това ще съответства напълно на цветовата схема на събитието, но трябва да бъде изравнена преди затягане. На неравна повърхност пастата ще започне да се събира на вълни или гънки, което няма да изглежда апетитно.



По-често сладкишите се изравняват с шоколадов ганаш за мастика. Това е маса, която включва тежка сметана и шоколад. Изравнителният продукт се оставя да се охлади добре и след това се покрива със слой тънко разточена мастика. Покритието се изравнява върху крема, като излишното се отрязва. 

Новогодишна украса от мастика под формата на ажурни снежинки трябва да направите с помощта на специални сладкарски инструменти, които могат да се закупят в специализирани магазини. Можете да направите снежни човеци, да изрежете коледно дърво или да направите апликация с помощта на обикновен нож. Ако включите децата в процеса на извайване на декор, те ще са щастливи и ще усетят Коледния дух. 






Как да използваме плодовете за украса на новогодишната торта

У дома можете красиво да украсите тортата с плодове, които може да закупите в магазина дори през зимата. Може да използвате както сезонни цитруси или червени боровинки, така и летни череши, ягоди, малини и други. От горе могат да се напудрят с пудра захар, което ще имитира сняг.

Не се препоръчва да се вземат замразени плодове и плодове, тъй като след размразяване те могат да загубят привлекателния си вид, а течността, която се отделя в същото време, разваля външния вид на целия десерт.

Трябва да подредите новогодишната плодова украса непосредствено преди сервиране, а ако го направите предварително, тогава те трябва да бъдат покрити с декоративен гел или желе за торти. Така те ще придобият красив лъскав блясък и ще запазят свежия си външния вид.

Могат да се карамелизират тънки резени портокали, круши или ябълки. Това ще направи украсата на тортите по-малко "капризна" от пресните плодове.




-----------------------------




Украса на шоколадова торта

Любителите на декора без мастика могат да украсят новогодишната си торта с шоколад. Този продукт е използван и от нашите майки. Ако по-рано у дома само покриваха готовия продукт със слой шоколадова глазура, сега създават по-сложни композиции с петна, шоколади, цветя и фигурки на хора, животни и дървета.

За да може глазурата да лежи отстрани на тортата, кремът, с който се изравнява десертът, трябва да е добре охладен. Изсипете глазурата и я изравнете със сладкарски нож, движейки се по ръба.

Можете да направите например коледно дърво от шоколад, като начертаете шаблон върху пергамент и след това го покриете с разтопен шоколад. След втвърдяване внимателно извадете елхата от хартията и я поставете за печене.







Украсата на торти почти никога не е само крем, мастика, шоколад или плодове. По-често различни техники и видове декор се комбинират в един десерт и външният вид на лакомството само печели от това. 


Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани