Какво да сготвя днес? "Искам да готвя разнообразно, но и да става много бързо. През повечето дни от седмицата нямам време за готвене и вече зациклям. Отделно ми се иска и да е здравословничко...да не са разни полуфабрикати." Всяка една от нас си задава почти ежедневно този въпрос, поради тази причина подбрахме няколко рецепти за вас, които се надяваме да ви улеснят в избора.


Пай с мандарини

Продукти:

Мандарини 500гр
Захар 120-150 гр
Две яйца
Мая 10 гр
Брашно 350-400 гр
Олио 60 мл
Шоколад.

Обелете мандарините. Добавете маята, яйцата и захарта. Разбъркайте всичко добре. Разбъркайте с блендер до гладкост. След това добавете част от брашното. Замесете меко тесто, оставете за 1 час. След това разделете втасалото тесто на 5-6 равни части. Оформете топки, намажете тавата с олио. Наредете топките във форма за кекс и ги оставете да се стегнат. Добавете малко мляко към жълтъка и намажете. Печете в предварително загрята фурна при температура 160°C за 40-45 минути. /Вижте видеото/





Топла салата

Продукти:

Патладжан - 2 бр (средни)
Червена чушка - 1 бр (голям)
Царевично нишесте - 2,5 супени лъжици
Чесън - 3 скилидки
Зелени подправки според вкуса
соев сос - 3 супени лъжици
Черен пипер - 1 супена лъжица
Сол - 1 ч.л
щипка захар
Сок от половин лимон
Сусам - 2 супени лъжици

Нарязваме патладжана на ивици, както е във видеото, след което смесваме с нишесте и сол. Пържете до златисто кафяво. През това време нарежете чушката и прехвърлете в купа, добавете всички подправки. След това смесете всичко с патладжана.



Продукти:

Брашно 500 гр

Мляко 250 мл
Вода 100 мл
Сол 1 супена лъжица, л без пързалка
Захар 1ч,л
Мая 1 чаена лъжица
червен пипер
Копър + магданоз

Нарежете копъра и магданоза на ситно. Добавете, маята, солта и захарта към брашното, разбъркайте всичко добре, добавете топла вода и топло мляко, разбъркайте и добавете масло; омесете меко тесто, както е показано във видеото. Оставете го да си почине един час. След това запържете до златисто кафяво.


УНГАРСКА СУПА ГУЛАШ

Продукти:

500 грама телешко
500 грама картофи
2 глави лук
1 морков
300 грама черен пипер
250 грама домат
1 супена лъжица сушен червен пипер
2 зъб чесън
0,5 чаени лъжички кимион
1,5-2 литра. вода
2 супени лъжици доматено пюре
Сол, черен пипер на вкус
Магданоз
Кротончета:
80-100 грама брашно
1 яйце
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:

Запържете лука в разтопеното масло до омекване. Добавете червен пипер и запържете за 5 минути. След това добавете месото, запържете, покрийте и оставете да къкри за 10-15 минути. Добавете чушки, домати. Запържете за около 10 минути. Добавете ситно нарязания чесън, кимиона, залейте със 700 мл вода и оставете да къкри под капак на умерен огън за 1 час. След това добавете нарязаните на кубчета картофи и моркови. Напълнете с вода почти до ръбовете на тавата. Покрийте с капак и гответе, докато картофите омекнат. Добавете доматено пюре. Сега нека приготвим чипса: омесете тестото от съставките. Разточете тънко и нарежете на малки квадратчета. Веднага след като картофите се сварят, добавете чипса, гответе за 2 минути. Добавете магданоз, сол на вкус. Гулаш супата е готова.





Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани