Подбрахме няколко чудесни рецепти, които се ползват в най-добрите ресторанти, но могат лесно да се приложат и у дома.
Усещането на променящите се цветове на листата и свежестта във въздуха са несъмнено индикатори за настъпването на есента. Този сезон привлича с изобилието на вкусове, които можем да наслаждаваме. В нашата статия ще ви представим най-добрите и най-неочакваните кулинарни съчетания с есенни продукти, които ще превърнат вашите гурме изживявания в нещо незабравимо. Следвайте нас, докато се наслаждаваме на сезонните вкусове и създаваме изумителни ястия у дома.
Съставки:
- 2 средни картофа
- 1 малка тиква
- 2 ябълки, нарязани на парчета
- 2 стръка розмарин
- 2 с.л. зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Изпечете картофите и тиквата във фурната до техния мек вътрешен дел. Изскушайте ги със сито. Загрейте зехтин в голяма тенджера и добавете нарязаните ябълки и розмарина.
Смесвайте до омекване. Пюрирайте картофите и тиквата и ги прибавете към ябълките. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Съставки:
- 500 грама гъби
- 2 с.л. зехтин
- 2 големи лукови глави, нарязани на тънки пръчици
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. червено вино
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Подгответе гъбите и ги нарежете на четвъртинки. Загрейте зехтин в тиган и добавете луковите пръчици. Гответе ги на слаб огън до карамелизиране. Прибавете захарта и виното и продължете готвенето, докато се получи гъст сос.
В друг тиган загрейте малко олио и печете гъбите до златиста коричка. Солете и подправете с черен пипер. Сервирайте гъбите върху карамелизирания лук.
Съставки:
- 250 грама талиатели (паста)
- 1 чаша прясно смляно лозово листо
- 200 грама пресни гъби (например шампиньони), нарязани
- 2 скилидки чесън, нарязан на тънки филийки
- 2 с.л. зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Сварете талиателите според указания на опаковката. Загрейте зехтин в тиган и запържете чесъна до златиста коричка. Прибавете гъбите и сгответе ги до омекване. Добавете прясното лозово листо и гответе още няколко минути. Поднесете талиателите със сместа от гъби и лозови листа. Подправете със сол и черен пипер.
Съставки:
- 1 голяма ряпа, настъргана
- 1/2 чаша орехи
- 1/4 чаша извара
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. балсамов оцет
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Смесете ряпата и орехите в голяма купа. В малка купа смесете изварата, зехтина и балсамовия оцет. Подправете със сол и черен пипер. Полейте салатата с тази смес и разбъркайте добре.
Съставки:
- 1 малък пъпеш, нарязан на парчета
- 2 с.л. мед
- 1 ч.л. канела
- 1/2 чаша орехи, смляни
- 1/4 чаша старо сладко (например кайсии или кайсиево)
Приготвяне:
Нарежете пъпеша на парчета и сложете ги в подходящ съд. Нежно смесете пъпеша с меда и канелата. Смесете смляните орехи със сладкото. Поръсете пъпеша със сместа от орехите и сладкото.
Тези рецепти са само началото на кулинарното ви пътешествие в света на есенните вкусове. Изберете някоя от тях, пригответе я у дома и се насладете на изумителния вкус на сезона. Не забравяйте да споделите впечатленията си с приятели и семейство. Наздраве за есента и нейните вкусове!
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: