Подбрахме няколко чудесни рецепти, които се ползват в най-добрите ресторанти, но могат лесно да се приложат и у дома.

Усещането на променящите се цветове на листата и свежестта във въздуха са несъмнено индикатори за настъпването на есента. Този сезон привлича с изобилието на вкусове, които можем да наслаждаваме. В нашата статия ще ви представим най-добрите и най-неочакваните кулинарни съчетания с есенни продукти, които ще превърнат вашите гурме изживявания в нещо незабравимо. Следвайте нас, докато се наслаждаваме на сезонните вкусове и създаваме изумителни ястия у дома.

Картофено-Тиквено Пюре с Ябълки и Розмарин

Съставки: 

  •  2 средни картофа 
  •  1 малка тиква 
  •  2 ябълки, нарязани на парчета 
  •  2 стръка розмарин 
  •  2 с.л. зехтин 
  •  Сол и черен пипер на вкус


Приготвяне: 

Изпечете картофите и тиквата във фурната до техния мек вътрешен дел. Изскушайте ги със сито. Загрейте зехтин в голяма тенджера и добавете нарязаните ябълки и розмарина. 

Смесвайте до омекване. Пюрирайте картофите и тиквата и ги прибавете към ябълките. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Печени Гъби с Карамелизирани Лукови Пръчици

Съставки: 

  •  500 грама гъби 
  •  2 с.л. зехтин 
  •  2 големи лукови глави, нарязани на тънки пръчици 
  •  2 с.л. захар 
  •  2 с.л. червено вино 
  •  Сол и черен пипер на вкус 

Приготвяне: 

Подгответе гъбите и ги нарежете на четвъртинки. Загрейте зехтин в тиган и добавете луковите пръчици. Гответе ги на слаб огън до карамелизиране. Прибавете захарта и виното и продължете готвенето, докато се получи гъст сос. 

В друг тиган загрейте малко олио и печете гъбите до златиста коричка. Солете и подправете с черен пипер. Сервирайте гъбите върху карамелизирания лук.


Талиатели с Лозови Листа и Гъби

Съставки: 

  • 250 грама талиатели (паста) 
  • 1 чаша прясно смляно лозово листо 
  • 200 грама пресни гъби (например шампиньони), нарязани 
  • 2 скилидки чесън, нарязан на тънки филийки 
  •  2 с.л. зехтин 
  • Сол и черен пипер на вкус 

Приготвяне: 

Сварете талиателите според указания на опаковката. Загрейте зехтин в тиган и запържете чесъна до златиста коричка. Прибавете гъбите и сгответе ги до омекване. Добавете прясното лозово листо и гответе още няколко минути. Поднесете талиателите със сместа от гъби и лозови листа. Подправете със сол и черен пипер.



Салата с Ряпа и Орехи

Съставки: 

  • 1 голяма ряпа, настъргана 
  • 1/2 чаша орехи 
  • 1/4 чаша извара 
  • 2 с.л. зехтин 
  • 1 с.л. балсамов оцет 
  •  Сол и черен пипер на вкус 


 Приготвяне: 

Смесете ряпата и орехите в голяма купа. В малка купа смесете изварата, зехтина и балсамовия оцет. Подправете със сол и черен пипер. Полейте салатата с тази смес и разбъркайте добре.



Десерт с Пъпеш и Канела

Съставки: 

  •  1 малък пъпеш, нарязан на парчета 
  •  2 с.л. мед 
  •  1 ч.л. канела 
  •  1/2 чаша орехи, смляни 
  •  1/4 чаша старо сладко (например кайсии или кайсиево) 

 Приготвяне: 

Нарежете пъпеша на парчета и сложете ги в подходящ съд. Нежно смесете пъпеша с меда и канелата. Смесете смляните орехи със сладкото. Поръсете пъпеша със сместа от орехите и сладкото.





Тези рецепти са само началото на кулинарното ви пътешествие в света на есенните вкусове. Изберете някоя от тях, пригответе я у дома и се насладете на изумителния вкус на сезона. Не забравяйте да споделите впечатленията си с приятели и семейство. Наздраве за есента и нейните вкусове!

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани