Забравете за известно време за диетите през уикендите и се поглезете с вкусни домашно приготвени десерти. Представените тук рецепти са толкова лесни за приготвяне, че ще им се насладите два пъти повече.

Тортата с моркови е десерт с дълга история. Известно е, че през Средновековието са добавяни ситно нарязани моркови, за да се придаде на тортата особена сладост. По онова време всички видове подсладители не са били достъпни за обществеността, а морковите са съдържали повече захар от всеки друг зеленчук (освен, разбира се, захарното цвекло).

След това тортата с моркови за известно време изпада в немилост с появата на други по-изтънчени десерти, но по време на Втората световна война тя отново става любим десерт за британците. Това се дължи на трудните условия за хранене по време на войната. Дори и най-простите и евтини храни не са били достъпни без да бъдат давани под наем.

Оттогава насам тортата се издига до върха на списъка на най-популярните десерти. Не е необходимо да сте експерт в готвенето, за да зарадвате близките си с тази торта.

Съставки за торта от моркови

Блат:

  • 3 яйца
  • 200 г фина бяла захар
  • 150 г кафява захар
  • 1 ванилия
  • 1/2 портокалова кора
  • 100 ml масло
  • 400 г ситно настърган морков
  • 100 г стафиди, предварително накиснати във вода
  • 100 г ситно нарязан консервиран ананас
  • 300 г брашно
  • 1 с. л. бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1/4 чаена лъжичка карамфил

Крем:

  • 350 г натурално сирене Филаделфия
  • 100 г масло
  • 200 г захар за глазура
  • 1 ванилия
  • настъргана портокалова кора
  • 2-3 чаени лъжички портокалов сок


Приготвяне.

Първо се приготвя блата, като разбиете добре яйцата и захарта до кремообразна смес. Разбийте до гладка смес. Отделно смесете брашното, канелата, ванилията, карамфила и бакпулвера и ги добавете към останалата смес. Разбийте с миксер до получаване на пяна. Накрая добавете морковите, ананаса и стафидите и разбъркайте с лъжица. Разделете в две кръгли форми за кекс с диаметър около 26 см върху тава за печене; печете във фурна на 180°C за 30-35 минути. С клечка за зъби проверете дали блатовете са се надигнали. Извадете двата блата и ги оставете да се охладят. Прехвърлете единия блат в чиния.

За крема, разбийте всички съставки с миксер до получаване на пухкав крем. Разделете го на две. Разпределете едната половина между двата блата, а другата - отгоре. Тортата може да се съхранява в хладилника в продължение на 2 часа.


Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани