Дарън Макгрейди сподели как се приготвя едно от любимите ястия на принцеса Даяна. Спойлер - тези пълнени чушки определено ще покорят и най-капризните гастрономи.
Главният готвач Дарън Макгрейди беше личен готвач на Елизабет II, принц Филип, принцеса Даяна и принцовете Уилям и Хари в продължение на 11 години. През това време той подготви огромен брой авторски ястия за кралското семейство. Сега Дарън споделя кралски рецепти с широката публика. И така, наскоро той разказа как се готвят специални пълнени чушки, които принцесата на Уелс обожаваше.
Дарън каза пред Huffington Post, че принцеса Даяна обичала безмаслени версии на популярни британски ястия. И тъй като готвачът често трябваше да експериментира. В своя блог Theroyalchef.com. Макгрейди сподели един от резултатите от своите изследвания – рецепта за нискокалорични пълнени чушки.
Продукти (за около 2 порции):
- Четири средно големи червени чушки;
- Една четвърт чаша зехтин;
- Половин чаша едро нарязан лук;
- Една чаша ситно нарязани шампиньони;
- Една тиквичка, нарязана на кубчета;
- Половин чаена лъжичка сух риган;
- Сол и смлян черен пипер на вкус;
- Два големи нарязани домата;
- Една чаша ориз, сварен на денте
- Половин чаша вода;
- Половин кубче пилешки или зеленчуков бульон;
- Четири резена пушен бекон, запържен до хрупкавост;
- Една чаена лъжичка нарязан пресен босилек
- 100-150 грама нарязано на кубчета сирене моцарела;
- Две супени лъжици настърган пармезан.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Отрежете върховете на чушките и почистете от семките.
Поставете чушките в тава за печене и ги поръсете с олио. Печете 25 минути, след което извадете от фурната и оставете да изстине.
Изсипете олиото от тигана в тигана, добавете гъбите, лука, тиквичките и ригана.
Зеленчуците се овкусяват със сол и черен пипер на вкус и се задушават на силен огън, докато започнат да омекват.
Добавете доматите, ориза, водата и кубчето бульон и оставете да къкри още около пет минути.
След това добавете бекона, босилека и моцарелата към зеленчуковия пълнеж.
След това разделете сместа на четири части и с нея напълнете чушките.
Поръсете чушките с пармезан и запечете във фурната за още 15 минути.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: