Дарън Макгрейди сподели как се приготвя едно от любимите ястия на принцеса Даяна. Спойлер - тези пълнени чушки определено ще покорят и най-капризните гастрономи.

Главният готвач Дарън Макгрейди беше личен готвач на Елизабет II, принц Филип, принцеса Даяна и принцовете Уилям и Хари в продължение на 11 години. През това време той подготви огромен брой авторски ястия за кралското семейство. Сега Дарън споделя кралски рецепти с широката публика. И така, наскоро той разказа как се готвят специални пълнени чушки, които принцесата на Уелс обожаваше.


Дарън каза пред Huffington Post, че принцеса Даяна обичала безмаслени версии на популярни британски ястия. И тъй като готвачът често трябваше да експериментира. В своя блог Theroyalchef.com. Макгрейди сподели един от резултатите от своите изследвания – рецепта за нискокалорични пълнени чушки.

Продукти (за около 2 порции):

  • Четири средно големи червени чушки;
  • Една четвърт чаша зехтин;
  • Половин чаша едро нарязан лук;
  • Една чаша ситно нарязани шампиньони;
  • Една тиквичка, нарязана на кубчета;
  • Половин чаена лъжичка сух риган;
  • Сол и смлян черен пипер на вкус;
  • Два големи нарязани домата;
  • Една чаша ориз, сварен на денте
  • Половин чаша вода;
  • Половин кубче пилешки или зеленчуков бульон;
  • Четири резена пушен бекон, запържен до хрупкавост;
  • Една чаена лъжичка нарязан пресен босилек
  • 100-150 грама нарязано на кубчета сирене моцарела;
  • Две супени лъжици настърган пармезан.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Отрежете върховете на чушките и почистете от семките.

Поставете чушките в тава за печене и ги поръсете с олио. Печете 25 минути, след което извадете от фурната и оставете да изстине.

Изсипете олиото от тигана в тигана, добавете гъбите, лука, тиквичките и ригана.

Зеленчуците се овкусяват със сол и черен пипер на вкус и се задушават на силен огън, докато започнат да омекват.

Добавете доматите, ориза, водата и кубчето бульон и оставете да къкри още около пет минути.

След това добавете бекона, босилека и моцарелата към зеленчуковия пълнеж.

След това разделете сместа на четири части и с нея напълнете чушките.

Поръсете чушките с пармезан и запечете във фурната за още 15 минути.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани