Есента е най-доброто време да се насладите на топли и богати супи (по желание не само за обяд, но и за вечеря). Това означава, че това е чудесен период и за да научите няколко нови рецепти за вкусни и задоволителни първи ястия. По-специално предлагаме да приготвите нежна крем супа от пиле, която определено няма да остави безразлични нито вас, нито вашите близки.
Продукти (за 4-6 порции):
- 2 големи сварени пилешки гърди (предварително нарязани на ситно);
- 1/3 чаша настърган пармезан;
- 1/4 чаша несолено масло;
- 1/4 чаша брашно;
- 4 чаши пилешки бульон;
- 1 чаша мляко (може кокосово);
- 1 малка глава лук, нарязана на кубчета;
- 1 среден морков, нарязан на кубчета;
- 2 стръка целина, нарязани на кубчета
- 3 смлени скилидки чесън;
- 1 супена лъжица нарязан пресен копър;
- 2 супени лъжици зехтин;
- сол и черен смлян пипер на вкус.
Начин на готвене:
Изсипете зехтина в голяма тенджера и го поставете на среден огън. След като маслото се загрее, добавете лука, морковите и целината в тигана и гответе за около 8-10 минути. След това добавете чесъна и оставете да къкри още около минута. Изключете огъня.
Маслото разтопете в голям тикат. Когато е готово добевет към него брашно и разбъркайте, докато се образува гъста паста. Оставете да къкри за минута, след това го добавете в тенджерата със зеленчуците и отново включете котлона.
Налейте бавно пилешкия бульон в тенджерата и оставете супата да заври, като разбърквате. След това намалете котлона и оставете да къкри още около 5 минути.
Добавете мляко, сол, черен пипер, копър, пиле и пармезан, разбъркайте добре. Оставете супата да къкри още няколко минути, за да се затопли пилето. Свалете от огъня.
Сервирайте супата с галета и/или зелен лук по желание.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: