Няма нищо по-лесно от приготвянето на това ястие. Идеално е, ако не искате да прекарате половин ден в кухнята.
Продукти (за 4 порции)
- патладжан - 2 бр.
- мед - 2 с.л. л.
- лимон - 1 бр.
- 3 скилидки чесън
- парче джинджифил (2 см)
- 1 чаена лъжичка зира
- зехтин
- лют червен пипер
- сол на вкус
- магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на кръгчета, поръсете със сол и оставете за половин час, за да изчезне горчивината.
През това време настържете лимоновата кора и настържете чесъна и джинджифила.
След това запържете патладжана в олио и го подсушете върху хартиена кърпа.
Запържете чесъна в друга купа. Към него добавете джинджифил, подправки, мед, лимонов сок и кора.
Смесете всичко и сложете патладжана там. След 10 минути зеленчуковата закуска ще бъде готова.
Сервирайте гарнирано със зеленчуци (по желание).
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: