Искате да почерпите себе си или любим човек с нещо сладко, но нямате време и сили да изпечете цяла торта? На помощ ще дойдат рецепти за десерти, които могат бързо да се приготвят в микровълновата.
Има моменти, когато искате нещо сладко, а обичайният бар от магазина няма да задоволи това искане. В същото време не искам да започвам сериозен процес и да пека цяла торта. Тогава на помощ ще дойде рецептата за перфектния десерт, който бързо се приготвя в микровълновата.
Продукти:
- 1 яйце
- 4 супени лъжици гранулирана захар
- 3 супени лъжици полусладък шоколадов чипс
- 3 супени лъжици универсално брашно
- 2 супени лъжици неподсладено какао
- 3 супени лъжици тежка сметана
- 2 супени лъжици масло (разтопено и охладено)
- ¼ чаена лъжичка ванилия
- Шипка сол
- ¼ чаша ванилов сладолед, за сервиране (по желание)
Вземете чаша с обем над 350 мл, подходяща за използване в микровълнова фурна. Смесете маслото, сметаната, яйцето, ванилията и солта. Добавете брашното, захарта и какаото и разбъркайте до гладкост. Не забравяйте да проверите страните на чашата, за да сте сигурни, че всички сухи съставки са смесени заедно. Поставете парченцата шоколад върху тестото (ще се разтопи на повърхността по време на готвене). Готвенето ще отнеме до 2 минути, но е препоръчително да започнете с една минута и да проверявате готовността на всеки 20 секунди, докато шоколадовият блат се изпече напълно - в този момент горната част е изпечена и ще изскочи при леко натискане. Извадете чашата от микровълновата и я оставете да изстине за няколко минути, след това добавете малко сладолед и сервирайте.
Къпкейк в чаша с парченца шоколад и фъстъчено масло
Продукти:
- ¼ чаша обезмаслено мляко
- 4 супени лъжици универсално брашно
- 3 супени лъжици фъстъчено масло
- 3 супени лъжици шоколадови стърготини или стърготини
- 1 супена лъжица кристална захар
- ¼ чаена лъжичка бакпулвер
В голяма чаша, подходяща за микровълнова фурна, добавете всички съставки с изключение на парченцата шоколад. С помощта на малка бъркалка или вилица разбъркайте енергично съдържанието, докато тестото стане гладко и няма бучки брашно. Добавете 1 супена лъжица шоколадови стърготини или стърготини към тестото. След това добавете още 1 супена лъжица и я концентрирайте в центъра на чашата, така че когато стигнете до средата на тортата, течната плънка ви очаква. Можете да поръсите горната част на тестото с останалата лъжица шоколад. Печете десерта в микровълнова фурна на пълна мощност за около 1 минута. Ако тестото все още е лепкаво, гответе тортата още 15 секунди. Оставете го да изстине за няколко минути преди сервиране, но е най-добре да го ядете топло.
Продукти:
- 7-10 пресни или замразени боровинки
- ¼ чаша универсално брашно
- 3 супени лъжици обезмаслено мляко
- 2 супени лъжици гранулирана захар
- 1 супена лъжица растително масло
- ⅛ чаена лъжичка бакпулвер
- само малко (1/16 чаена лъжичка) сода за хляб
За трохи отгоре:
- 1 супена лъжица студено несолено масло (нарязано на малки парчета)
- 2,5 супени лъжици кафява захар
- 1,5 супени лъжици универсално брашно
- ⅛ чаена лъжичка канела
Комбинирайте всичко, изброено в съставките на мъфините, с изключение на боровинките, в подходяща за микровълнова чаша (можете да използвате малка бъркалка). След това хвърлете боровинките в сместа. В малка купа смесете съставките за крамбъла, като се уверите, че парчетата масло са напълно покрити с брашното, захарта и канелата. Поръсете малки трохи върху тестото, като ги разпределите равномерно по повърхността. Микровълнова за около 1 минута. Оставете да се охлади за няколко минути преди сервиране.
Продукти:
- 4 супени лъжици универсално брашно
- 3 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици мляко
- 1 супена лъжица масло
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- ½ чаена лъжичка бакпулвер
- 2 натрошени бисквитки с шоколадов чипс (плюс още трохи за гарнитура)
- глазура, за топинг (по желание)
Вземете чаша с обем приблизително 375 ml или малко повече. Смесете всички горепосочени съставки (с изключение на глазурата) до гладкост. Гответе тортата в чашата в микровълновата фурна на висока степен за 1,5 до 2 минути, като внимавате да не прелеете сместа (в зависимост от размера на чашата това може да не се случи). Оставете вашия десерт да се охлади за една минута преди сервиране. Отгоре намажете тортата си с глазура и бисквитени трохи (по избор).
Продукти:
- 2 супени лъжици захар
- ¼ чаша универсално брашно плюс още 2 супени лъжици
- 2 супени лъжици ябълково пюре
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица кафява захар
- ¼ чаена лъжичка канела
- ⅛ чаена лъжичка бакпулвер
- сол
- екстракт от ванилия (няколко капки)
В голяма чаша размекнете 1 супена лъжица масло в микровълновата, като загреете за около 5 секунди (не искате да се разтопи, просто да омекне). Добавете 2 супени лъжици захар и разбъркайте добре. Добавете ябълково пюре, ванилия (само капка-две), брашно, бакпулвер и щипка сол. Разбърква се до гладкост. С гърба на лъжица загладете сместа в дъното на чашата.
В отделна малка купа смесете заедно 2 супени лъжици брашно, 1 супена лъжица масло, 1 супена лъжица кафява захар и ¼ чаена лъжичка канела (откъснете маслото с пръсти и го смесете с останалите съставки). Когато сместа започне да прилича на бучки пясък и всички съставки се смесят, изсипете я върху тестото, което ще оформи кекс. Поставете в микровълнова фурна за 50-80 секунди, без да прегрявате десерта (най-добре е да загреете за 50 секунди и след това да проверявате консистенцията на интервали от 10 секунди). Изяжте ябълковия пай докато е топъл.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: