Използвайте тези рецепти, за да приготвите нежни супи със сирене с кадифена текстура. Освен това те ще ви изненадат с оригиналността си: в единия случай ще трябва да използвате броколи, в другия - боб и царевица, в третия акцентът ще бъде върху зеленчуците.
Супите със сирене са особен вид гастрономическо изкуство. Бързо засищат и осигуряват енергия за дълъг ден. Това трио от рецепти ще ви позволи да оцените супите със сирене в цялото им разнообразие. Има варианти с акцент върху зеленчуците, необичайна бирена супа и рецепта, вдъхновена от Азия.
Супа със сирене и броколи
За тази рецепта ще ви е необходим готов пилешки бульон. Приготвянето на перфектната основа за супа е лесно – използвайте тази лесна рецепта и замразете повече бульон за по-късно, за да улесните готвенето. Естественият ароматизиран бульон със сигурност ще ви стане любим. Приготвянето на тази супа от броколи ще отнеме час и четвърт (без варенето на основата).
Продукти:
- 3 чаши пилешки бульон с ниско съдържание на натрий
- 3 чаши настърган чедър (можете да отделите още малко за гарнитура)
- 2 чаши пълномаслено мляко
- 1/4 чаша брашно
- 1 голяма глава броколи (нарязани на ситно)
- 1 голям морков (настърган)
- 2 стръка целина (нарязани на ситно)
- 1 среден жълт лук (нарязан)
- 4 супени лъжици масло
- прясно смлян черен пипер
- сол
За сервиране можете да добавите чеснова багета или хляб.
Разтопете маслото в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука и целината и гответе до омекване, 5 минути. Изсипете брашното в маслото и го оставете да се поти за 1 минута. Бавно налейте пилешкия бульон в тенджерата и подправете със сол и черен пипер.
Добавете нарязани броколи и моркови към супата. Оставете го да заври и намалете топлината до минимум. Оставете супата да къкри, докато зеленчуците омекнат, около 20 минути.
Добавете млякото към супата и я оставете да заври отново. След това добавете нарязан чедър. Подправете със сол и черен пипер и поръсете с още малко настърган чедър преди сервиране.
Бирена супа с чедър и бекон
Това плътно и кадифено лакомство на основата на бира ще зарадва любителите на обилните ястия. Както и в предишната рецепта, тук можете да използвате замразен пилешки бульон или да го направите предварително. Приготвянето на бирена супа ще отнеме малко повече от час (с изключение на варенето на бульона).
Продукти:
- 200 г бекон
- 250 мл бира (за предпочитане лагер)
- 4 чаши чедър (настърган)
- 2 чаши пилешки бульон с ниско съдържание на натрий
- 1 чаша пълномаслено мляко
- 1/3 чаша брашно
- 1 голяма глава лук (нарязана на кубчета)
- 2 скилидки чесън (нарязани)
- прясно смлян черен пипер
- сол
Може да се добави чесън на вкус.
В голям тиган на среден огън гответе бекона, докато стане хрупкав, 6 минути. Прехвърлете в чиния, покрита с хартиени кърпи, за да се отцеди мазнината, след което натрошете. Не изливайте маслото от тигана.
Загрейте тигана с останалото масло от бекон на среден огън. Добавете лука и гответе, докато омекне, около 6 минути, след това добавете чесъна (ако използвате) и задушете, докато ароматизира, около 1 минута. Постепенно добавете брашното и разбийте супата до златисто кафяво, 3 минути.
След това добавете бульона, млякото и бирата и оставете сместа да къкри, докато се сгъсти, около 15 до 20 минути.
Добавете настърганото сирене и продължете да къкри, докато супата леко се редуцира и сгъсти, като разбърквате от време на време, около 5 до 8 минути. Подправете обилно със сол и черен пипер, след което добавете по-голямата част от натрошения бекон, като оставите малко за гарнитура.
Разпределете супата в купички и поръсете с останалия бекон. Можете да сервирате това ястие с хляб или бисквити за допълнителна хрупкавост.
Сирена супа с чили, боб и накъсано пиле
Както и в двата случая преди, тук можете да използвате замразен пилешки бульон или да го приготвите предварително. Приготвянето на пикантна супа отнема само 40 минути (без варенето на бульона). По желание бобът може да бъде заменен с нахут.
Продукти:
- 3 пилешки гърди без кост и кожа
- 5 чаши пилешки бульон с ниско съдържание на натрий
- 2 кутии бял боб (трябва да се отцедят и изплакнат)
- 1,5 чаши замразена царевица
- 1/2 чаша сметана
- 1/4 чаша настъргано сирене
- 100 г зелен чили
- 1 чушка халапеньо (почистена от семките и смляна)
- 1 малка глава жълт лук (нарязан на кубчета)
- 2 скилидки чесън (нарязани)
- 1 супена лъжица екстра върджин зехтин
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- прясно смлян черен пипер
- сол
- 1/4 чаша натрошен тортила чипс
- кориандър за украса
Загрейте олио в голяма тенджера на среден огън. Добавете лука и халапеньо и гответе до омекване, около 5 минути. Добавете чесън, риган и кимион и гответе до аромат, около 1 минута. Добавете зелено чили, пиле и бульон, подправете със сол и черен пипер. Оставете да заври, след това намалете котлона и оставете да къкри под капак за 10-12 минути, докато пилето омекне и се свари.
Извадете пилето от тигана, прехвърлете го в чиния и намачкайте с две вилици до "накъсана" текстура. Върнете в тенджерата и добавете белия боб и царевицата. Оставете супата да заври и оставете да къкри още 10 минути (в този момент можете да пасирате около 1/4 от боба, за да сгъсти течността). Изключете котлона и разбъркайте заквасената сметана.
Разпределете чилито в купички преди сервиране и гарнирайте с кориандър, сирене и тортила чипс. Можете също да използвате лайм или млади кълнове за сервиране.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: