Здравословното хранене е основен стълб в стремежа към поддържане на здравословно тяло и идеална талия. Ако сте в търсене на ниско калорийни и вкусни опции, ястията с рикота и моцарела могат да бъдат перфектният избор за вас. Тези два видове сирена не само добавят удоволствие на вашата храна, но и предоставят ценни хранителни вещества. В тази статия ще ви представим 5 изискани рецепти за диетични ястия, използващи рикота и моцарела, които ще подкрепят вашето усилие за постигане на стройна талия.
Пилешки рулца с рикота и моцарела
Съчетайте пилешко филе с тънък слой рикота и парче моцарела. Завийте ги и ги изпечете във фурна до златиста коричка. Този протеинов богат завитък е богат на вкус и ниско калоричен.
Продукти:
- 2 пилешки филета
- 100 г рикота
- 50 г моцарела, нарязана на тънки парчета
- Сол и черен пипер на вкус
- Подправки по избор (например, риган, мащерка)
- Малко зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Нарежете пилешките филета на тънки снопчета.
Смесете рикотата със солта, черния пипер и подправките.
Върху всяко снопче пилешко месо сложете тънък слой от сместа с рикота.
Поставете по един парче моцарела в средата на всяко снопче.
Завийте снопчетата на руло и поставете ги в подходяща тава за печене.
Поръсете ги с малко зехтин и ги печете във фурната около 20-25 минути, докато станат златисти и готови.
Зеленчукова салата с рикота и моцарела
Съчетайте свежи зеленчуци като рукола, спанак, домати и краставици със смес от рикота и моцарела. Посолете и поръсете с лимонов сок за освежаващ вкус.
Продукти:
- Смес от зеленчуци (рукола, спанак, домати, краставици, царевица и други по избор)
- 100 г рикота
- 50 г моцарела, нарязана на кубчета
- Сок от 1/2 лимон
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете зеленчуците по ваш избор.
Смесете рикотата със сок от лимон, солта и черния пипер.
Сложете зеленчуците в купа, добавете рикотата и моцарелата.
Добре разбъркайте салатата и сервирайте.
Пълнени печурки с рикота
Използвайте големи печурки като прибавители към вашата диета. Пълнете ги със смес от рикота, чесън и подправки. Посипете с малко намачкан моцарела и ги запечете до пързоли.
Продукти:
- Големи печурки (4-6 броя)
- 150 г рикота
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- Сол и черен пипер на вкус
- Подправки по избор (наример, магданоз, босилек)
- 50 г моцарела, нарязана на малки парчета
Начин на приготвяне:
Измийте печурките и отстранете стъблата им.
В голяма купа смесете рикотата, чесъна, солта, черния пипер и подправките.
Пълнете печурките с тази смес и ги поставете в тава за печене.
Разпределете нарязаната моцарела върху печурките.
Запечете във предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути, докато печурките омекнат.
Тиквени филийки с моцарела и рикота
Изрежете тънки филийки от тиква и ги запечете. След това сложете тънък слой рикота и нарязан моцарела върху тях. Запечете още няколко минути, докато сиренето се разтопи.
Продукти:
- Тиква
- 100 г рикота
- 50 г моцарела, нарязана на тънки парчета
- Сол и черен пипер на вкус
- Малко зехтин
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквата на тънки филийки.
Наредете филийките в подходяща тава за печене.
Смесете рикотата със солта и черния пипер.
Поставете тънък слой рикота върху всяка филийка тиква.
Наредете нарязаната моцарела върху рикотата.
Печете във фурната на 180 градуса за около 15-20 минути, докато сиренето се разтопи.
Пълнени чушки с рикота и моцарела
Пригответе чушки, като отстраните семената и пълните вътрешността им със смес от рикота, пресен спанак и подправки. Нарежете моцарела на тънки парчета и поръсете върху пълнежа.
Продукти:
- Големи чушки (4 броя)
- 150 г рикота
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- Сол и черен пипер на вкус
- Подправки по избор (наример, орегано, мащерка)
- 100 г моцарела, нарязана на кубчета
Начин на приготвяне:
Изрежете върховете на чушките и ги почистете от семената.
В голяма купа смесете рикотата, чесъна, солта, черния
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете рикотата, чесъна, солта, черния пипер и подправките.
Пълнете чушките със сместа от рикота.
Разпределете нарязаната моцарела върху рикотата вътре в чушките.
Поставете чушките в тава за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути, докато чушките омекнат и сиренето се разтопи.
Сервирайте пълнените чушки топли.
Тези рецепти с рикота и моцарела са не само здравословни и нискокалорични, но и богати на вкус. Те ще ви помогнат да насладите на храната, докато поддържате целите си за поддържане на стройна талия и здравословно хранене. Насладете се на тази изискана гастрономична комбинация, която подпомага вашите усилия за добро здраве и фитнес.
Не забравяйте, че порционирането е също толкова важно, колкото и изборът на храни. Внимавайте с количеството, което консумирате, и се наслаждавайте на тези вкусни и диетични ястия с рикота и моцарела, които ще ви помогнат да постигнете желаната талия без да правите компромис с вкуса.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: