Здравословното хранене е основен стълб в стремежа към поддържане на здравословно тяло и идеална талия. Ако сте в търсене на ниско калорийни и вкусни опции, ястията с рикота и моцарела могат да бъдат перфектният избор за вас. Тези два видове сирена не само добавят удоволствие на вашата храна, но и предоставят ценни хранителни вещества. В тази статия ще ви представим 5 изискани рецепти за диетични ястия, използващи рикота и моцарела, които ще подкрепят вашето усилие за постигане на стройна талия.

Пилешки рулца с рикота и моцарела

Съчетайте пилешко филе с тънък слой рикота и парче моцарела. Завийте ги и ги изпечете във фурна до златиста коричка. Този протеинов богат завитък е богат на вкус и ниско калоричен.

Продукти:

  • 2 пилешки филета
  • 100 г рикота
  • 50 г моцарела, нарязана на тънки парчета
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Подправки по избор (например, риган, мащерка)
  • Малко зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Нарежете пилешките филета на тънки снопчета.

Смесете рикотата със солта, черния пипер и подправките.

Върху всяко снопче пилешко месо сложете тънък слой от сместа с рикота.

Поставете по един парче моцарела в средата на всяко снопче.

Завийте снопчетата на руло и поставете ги в подходяща тава за печене.

Поръсете ги с малко зехтин и ги печете във фурната около 20-25 минути, докато станат златисти и готови.


Зеленчукова салата с рикота и моцарела

Съчетайте свежи зеленчуци като рукола, спанак, домати и краставици със смес от рикота и моцарела. Посолете и поръсете с лимонов сок за освежаващ вкус.

Продукти:

  • Смес от зеленчуци (рукола, спанак, домати, краставици, царевица и други по избор)
  • 100 г рикота
  • 50 г моцарела, нарязана на кубчета
  • Сок от 1/2 лимон
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете зеленчуците по ваш избор.

Смесете рикотата със сок от лимон, солта и черния пипер.

Сложете зеленчуците в купа, добавете рикотата и моцарелата.

Добре разбъркайте салатата и сервирайте.


Пълнени печурки с рикота

Използвайте големи печурки като прибавители към вашата диета. Пълнете ги със смес от рикота, чесън и подправки. Посипете с малко намачкан моцарела и ги запечете до пързоли.

Продукти:

  • Големи печурки (4-6 броя)
  • 150 г рикота
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Подправки по избор (наример, магданоз, босилек)
  • 50 г моцарела, нарязана на малки парчета

Начин на приготвяне:

Измийте печурките и отстранете стъблата им.

В голяма купа смесете рикотата, чесъна, солта, черния пипер и подправките.

Пълнете печурките с тази смес и ги поставете в тава за печене.

Разпределете нарязаната моцарела върху печурките.

Запечете във предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути, докато печурките омекнат.


Тиквени филийки с моцарела и рикота

Изрежете тънки филийки от тиква и ги запечете. След това сложете тънък слой рикота и нарязан моцарела върху тях. Запечете още няколко минути, докато сиренето се разтопи.

Продукти:

  • Тиква
  • 100 г рикота
  • 50 г моцарела, нарязана на тънки парчета
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Малко зехтин

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете тиквата на тънки филийки.

Наредете филийките в подходяща тава за печене.

Смесете рикотата със солта и черния пипер.

Поставете тънък слой рикота върху всяка филийка тиква.

Наредете нарязаната моцарела върху рикотата.

Печете във фурната на 180 градуса за около 15-20 минути, докато сиренето се разтопи.


Пълнени чушки с рикота и моцарела

Пригответе чушки, като отстраните семената и пълните вътрешността им със смес от рикота, пресен спанак и подправки. Нарежете моцарела на тънки парчета и поръсете върху пълнежа. 

Продукти:

  • Големи чушки (4 броя)
  • 150 г рикота
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Подправки по избор (наример, орегано, мащерка)
  • 100 г моцарела, нарязана на кубчета

Начин на приготвяне:

Изрежете върховете на чушките и ги почистете от семената.

В голяма купа смесете рикотата, чесъна, солта, черния

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете рикотата, чесъна, солта, черния пипер и подправките.

Пълнете чушките със сместа от рикота.

Разпределете нарязаната моцарела върху рикотата вътре в чушките.

Поставете чушките в тава за печене и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути, докато чушките омекнат и сиренето се разтопи.

Сервирайте пълнените чушки топли.


Тези рецепти с рикота и моцарела са не само здравословни и нискокалорични, но и богати на вкус. Те ще ви помогнат да насладите на храната, докато поддържате целите си за поддържане на стройна талия и здравословно хранене. Насладете се на тази изискана гастрономична комбинация, която подпомага вашите усилия за добро здраве и фитнес.

Не забравяйте, че порционирането е също толкова важно, колкото и изборът на храни. Внимавайте с количеството, което консумирате, и се наслаждавайте на тези вкусни и диетични ястия с рикота и моцарела, които ще ви помогнат да постигнете желаната талия без да правите компромис с вкуса.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани