бутони за споделяне

Събрахме няколко рецепти за необичайни диетични десерти, които ще се харесат на цялото семейство.

Мечтата да ядеш сладко и да не дебелееш е напълно осъществима с малко креативност. Предлагаме ви няколко лесни рецепти за леки и вкусни десерти, които спокойно можете да включите в диетата си, без да се страхувате от излишни калории.

Пирог с горски плодове и кисело мляко

Продукти (за 4 порции):

- 4 разбити яйца;

- 50 ml мед;

- 250 г плътно гръцко кисело мляко;

- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;

- 3 чаени лъжички царевичен грис;

- 250 г смес от горски плодове;

- малко пудра захар за сервиране.



Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°C.

2. Поставете яйцата, меда, киселото мляко, екстракта от ванилия и царевичното брашно в купа, разбийте до гладкост.

3. Разстелете половината от плодовете на дъното на форма за печене и залейте с кисело-млечната смес.

4. Отгоре поръсете останалите горски плодове и запечете във фурната за 20 минути.

5. Поръсете с пудра захар преди сервиране.

Салата от смокини с желе от червени боровинки

Продукти (за 4 порции):

- 500 мл сок от червена боровинка;

- 1/2 чаша пудра захар;

- 6 листа желатин;

- 8 зрели смокини;

- 150 г смес от горски плодове.


Начин на приготвяне:

1. Накиснете листата желатин в купа със студена вода за 5 минути.

2. Междувременно изсипете боровинковия сок в малка тенджера, смесете го с пудрата захар и поставете на среден огън. Разбърква се, докато пудрата захар се разтвори напълно, след което се отстранява от огъня.

3. Изстискайте излишната вода от желатина. Разбъркайте го в сока от червени боровинки, след което прецедете през цедка.

4. Изсипете сока с желатина в дълбок съд с прави стени. Покрийте и охладете за една нощ, за да стегне.

5. Нарежете смокините на филийки и наредете в чинии. Готовото желе от хладилника нарежете на кубчета, добавете към смокините и можете да сервирате.

Зеленчуков шоколадов пудинг

Продукти:

- 1 опаковка меко тофу;

- блок черен шоколад;

- 100 г какао на прах;

- канела на вкус;

- 2-3 супени лъжици кленов сироп.


Начин на приготвяне:

1. Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна при непрекъснато бъркане.

2. В купата на кухненски робот или блендер обработете тофуто и кленовия сироп до гладкост. Добавете какао на прах и канела и разбъркайте добре.

3. Изчакайте разтопения шоколад леко да се охлади и го изсипете в сместа от тофу и какао. Разбийте отново.

4. Сложете пудинга в хладилника за няколко часа, след което можете да сервирате с топинги по ваш вкус: горски плодове, ядки, кокос, листенца мента и др. 

Макарони без глутен

Продукти:

- 3 супени лъжици кокосово масло;

- 1/3 чаша захар;

- 1 яйце;

- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия;

- 1/2 чаена лъжичка екстракт от бадеми;

- 1/2 чаша бадемово брашно;

- щипка морска сол;

- 2 супени лъжици настърган (или нарязан на ситно) черен шоколад.



Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°C.

2. Смесете кокосовото масло, захарта, яйцето, екстракта от ванилия и екстракта от бадем до гладкост. Към сместа добавете бадемовото брашно и солта.

3. От полученото тесто оформете малки бисквитки, сложете ги в тава и леко притиснете всяка с лъжица. Пече се около 20 минути.

4. Докато сладките са във фурната, направете шоколадовата глазура, като разтопите парченцата шоколад и ги смесите с морската сол.

5. Извадете сладките от фурната, залейте с глазурата и сервирайте.

------------------------------------

Кокосов сладолед с лимонена мащерка

Продукти (за 4-6 порции):

- 220 г пудра захар;

- 400 мл кокосово мляко;

- няколко стръка лимонова мащерка;

- 1 литър гъсто гръцко кисело мляко;

- вафлени фунийки за сервиране (по желание).



Начин на приготвяне:

1. Поставете захарта, кокосовото мляко и мащерката в тенджера на среден огън. Оставете сместа да заври, като разбърквате, докато захарта се разтвори, след това извадете и оставете да се влива в продължение на 3 часа.

2. Към запарената смес добавете киселото мляко и разбийте с миксер. Изсипете всичко в плитък съд и го изпратете във фризера за няколко часа. След това внимателно отстранете стръкчетата мащерка и отново поставете сместа във фризера за една нощ.

3. Извадете сладоледа 20 минути преди сервиране. Сервирайте във вафлени фунийки или просто сервирайте в малки купички с любимите си гарнитури.

Палачинки с банан и кисело мляко

Продукти (за 4 порции):

За палачинки:

- 130 г брашно;

- 300 ml мляко;

- 2 супени лъжици пълномаслено кисело мляко;

- 2 големи яйца;

- голяма щипка морска сол;

- несолено масло или кокосово масло за пържене.

За топинг:

- 4 зрели банана;

- половин лимон за сок;

- 50 г бадемови люспи или кокосови стърготини;

- 100 г гръцко кисело мляко;

- мед или сладък сироп за сервиране.


Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, млякото и киселото мляко в купа. Покрийте и оставете на стайна температура за няколко часа.

2. Добавете яйцата и солта към вливаната смес за палачинки, разбъркайте всичко добре до гладкост.

3. За заливка нарежете бананите, сложете ги в чиния и полейте резените с лимонов сок.

4. Запечете бадемите или кокоса на люспи в сух тиган и добавете към бананите.

5. Загрейте тиган с дебело дъно на среден огън. Намажете леко с масло или кокосово масло.

6. Изсипете малък черпак тесто в тигана и го завъртете, за да оформите палачинка. Когато долната страна стане златисто кафява, внимателно обърнете и изпържете другата страна. Повторете стъпката, докато използвате цялото тесто.

7. Намажете всяка палачинка с гръцко кисело мляко и отгоре намажете със супена лъжица бананов топинг. Навийте палачинки и сервирайте поляти с мед или сироп.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани