Забележително сладко изобретение на 20-ти век беше появата на тортата "Птиче мляко", която веднага се хареса на мнозина. Bird's milk е торта суфле с бисквитена основа, покрита с шоколадова глазура. Вкусът на такъв десерт е много деликатен и нежен.
Смесете маслото с пудрата захар. Разбийте добре до получаване на хомогенна смес.
Към сместта добавете едно яйце и отново разбийте добре, докато не получите гладка смес.
Добавете пресятото брашно и омесете умерено гъсто тесто, подобно на бисквитено.
Застелете тавата с хартия за печене и наредете бисквитеното тесто на тънък слой. Печете в предварително загрята фурна при температура до 200 градуса, не повече от 10 минути.
Междувременно разбийте първо само 200 гр. масло, след това изсипете кондензираното мляко и продължете.
Извадете готовата торта от фурната, изрежете я с рамка и я поставете върху равна повърхност с нея.
Предварително накиснат във вода агар-агар, като се разбърква от време на време, се вари на умерен огън, докато започне да се сгъстява. След това добавете кристална захар и бъркайте непрекъснато, докато захарта се разтвори напълно и се образува лека пяна.
Разбийте белтъците на твърд сняг, добавете лимонената киселина и продължете да разбивате до твърд сняг.
На тънка струя се налива топлият сироп от агар-агар, което трябва да става на максимална скорост на миксера. В процеса масата трябва да се увеличи по обем.
След това добавете сметаната с кондензирано мляко към протеините и отново превъртете с висока скорост. Сместа трябва леко да пожълтее и да стане леко течна.
Прехвърлете готовото суфле в рамка с бисквитена торта, това трябва да стане бързо, без да оставяте агарния сос да изстине, отрежете и поставете във фризера за 15-20 минути.
Докато суфлето се втвърдява, разтопете шоколада и останалото масло.
Готовата шоколадова глазура се изсипва върху замразеното суфле и с потупване върху рамката се разпределя равномерно по повърхността на тортата. Прехвърлете обратно във фризера за 15 минути.
След пълно втвърдяване внимателно освободете тортата от рамката, като я повдигнете до върха, докато суфлето ще започне да се плъзга и да се освобождава към дъното.
Торта "Птиче мляко" е готова. По ваша преценка повърхността на тортата може да бъде боядисана.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: