бутони за споделяне


Забележително сладко изобретение на 20-ти век беше появата на тортата "Птиче мляко", която веднага се хареса на мнозина. Bird's milk е торта суфле с бисквитена основа, покрита с шоколадова глазура. Вкусът на такъв десерт е много деликатен и нежен.

Необходими Продукти
Масло - 50 / 200 / 45 грама всяко Яйца - 1 бр. и 2 катерици Пудра захар - 50гр. Захарен пясък - 450гр. Брашно - 140гр. Ванилия на прах - на върха на ножа Кондензирано мляко - 100 гр. Лимонена киселина - 1/3 чаена лъжичка сух прах Горчив шоколад - 70 гр. Агар-агар - 2 чаени лъжички

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За да приготвите истинска класическа торта "Птиче мляко", задължително условие е спазването на всички норми, както и наличието на агар-агар, без който тортата няма да се окаже толкова нежна и лека.

 Смесете маслото с пудрата захар. Разбийте добре до получаване на хомогенна смес.

Към сместта добавете едно яйце и отново разбийте добре, докато не получите гладка смес.

Добавете пресятото брашно и омесете умерено гъсто тесто, подобно на бисквитено.

Застелете тавата с хартия за печене и наредете бисквитеното тесто на тънък слой. Печете в предварително загрята фурна при температура до 200 градуса, не повече от 10 минути.

Междувременно разбийте първо само 200 гр. масло, след това изсипете кондензираното мляко и продължете.

Извадете готовата торта от фурната, изрежете я с рамка и я поставете върху равна повърхност с нея.

Предварително накиснат във вода агар-агар, като се разбърква от време на време, се вари на умерен огън, докато започне да се сгъстява. След това добавете кристална захар и бъркайте непрекъснато, докато захарта се разтвори напълно и се образува лека пяна.

Разбийте белтъците на твърд сняг, добавете лимонената киселина и продължете да разбивате до твърд сняг.

На тънка струя се налива топлият сироп от агар-агар, което трябва да става на максимална скорост на миксера. В процеса масата трябва да се увеличи по обем.

След това добавете сметаната с кондензирано мляко към протеините и отново превъртете с висока скорост. Сместа трябва леко да пожълтее и да стане леко течна.

Прехвърлете готовото суфле в рамка с бисквитена торта, това трябва да стане бързо, без да оставяте агарния сос да изстине, отрежете и поставете във фризера за 15-20 минути.

Докато суфлето се втвърдява, разтопете шоколада и останалото масло.

Готовата шоколадова глазура се изсипва върху замразеното суфле и с потупване върху рамката се разпределя равномерно по повърхността на тортата. Прехвърлете обратно във фризера за 15 минути.

Готовый торт Птичье молокоСлед пълно втвърдяване внимателно освободете тортата от рамката, като я повдигнете до върха, докато суфлето ще започне да се плъзга и да се освобождава към дъното.

Птичье молокоТорта "Птиче мляко" е готова. По ваша преценка повърхността на тортата може да бъде боядисана.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани