Ако не беше името и пикантността, която възбужда неустоим апетит, корейските краставици с месо биха могли да бъдат напълно самостоятелно ястие, но салатата си е салата, освен това по корейски, чиято кухня е известна със своите пикантни подправки и подобрители на вкуса. - Искате ли да ядете горещо, но искате студено и всеки път искате още и още...
Краставиците с месо, приготвени по подобен начин, се наричат веча. Тази обикновена пикантна закуска има много разновидности. Салатата от краставици може да се приготви и без месо. Може да корегирате пикантността според вашият вкус и да прибавите подходящи добавки.
Изплакнете краставиците и оставете влагата да се отцеди. Отрежете краищата, разполовете, разрежете всяка половина по дължина на 4 резена, сложете ги заедно и разделете напречно.
Прехвърлете в дълбока купа, поръсете със сол и разбъркайте. Настоявайте 20 минути. По това време краставиците трябва да пуснат сок.
Прясно месо, най-добре отстрани, нарязано напречно на умерено дълги и тънки филийки, като говеждо строганов.
Отцедете получената течност от краставиците. Добавете червения и малко черен пипер, изстискайте чесъна, поръсете със захар и разбъркайте всичко.
В тиган загрейте олиото и запържете месото на умерен огън, докато омекне. Не преварявайте!
Към месото добавете лука, нарязан на половин пръстени, и налейте соевия сос. При непрекъснато бъркане гответе още 2 минути и след това прехвърлете цялото съдържание при краставиците, включително и олиото.
Остава да добавите тънко нарязани сладки чушки, можете да добавите пресни подправки.
Разбъркайте добре всички съставки и след това се препоръчва да настоявате. Преди сервиране отново смесете корейската салата с месо. Консумирайте охладено.
Можете да допълните предястието с моркови по корейски и да добавите пържен сусам.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: