Трудно е да се повярва, че удоволствието може да бъде толкова лесно. Десертът от извара без печене и без използване на брашно и яйца е божи дар за кулинарния специалист, който не изисква много усилия за приготвяне. Рецептата за къща от бисквити и извара е просто уникална, която не предполага специфични условия, оставяйки място за възможни експерименти.
За разлика от тортите и сладкишите, десертът с извара без печене се приготвя много по-лесно. Няма нужда да стоите до фурната и печката, няма нужда да месите тестото и да следвате ясна рецепта. За да приготвите въздушен десерт с пълнеж, просто трябва да имате желание да готвите и да обичате сладкото.
В дълбока купа сложете изварата, прясната заквасена сметана и малко захар. Ако имате възможност използвайте домашна извара, в сравнение с купената в магазина, тя се различава по качество и вкус.
Разбийте с блендер до хомогенна гладка консистенция, добавете заквасена сметана и разбъркайте. Резултатът трябва да бъде буйна стабилна маса.
Сложете стреч фолио върху работния плот и като потопите бисквитките в прясно мляко ги подредете на три реда в центъра на фолиото, общо 9 бр.
Намажете готовата плънка от извара на средния ред. А ако се окаже, че има повече от необходимото, редовете могат да се удължат, като се добавят още 3 бисквитки по дължина.
След това ще трябва да повдигнете два странични реда и да прикрепите към масата на изварата с триъгълник под формата на къща, а самият пълнеж да наднича от двата края.
Много внимателно увийте десерта със стреч фолиото и прехвърлете в хладилника за около 8 часа. По това време плънката трябва да се втвърди, а сладките да омекнат, без да губят формата си.
След известно време отстранете фолиото от десерта и го прехвърлете в плоска чиния, разтопете шоколада в микровълновата и украсете къщата с извара с него по начин, който ви харесва.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: