Задушените зеленчуци в са спасител за домакинята, лесен и бърз начин да нахраните семейството със здравословен обяд или лека вечеря. Зеленчукова яхния с тиквички и патладжан е едно от най-вкусните и популярни ястия, което е актуално през цялата година. Като алтернатива може да се готви в бавна готварска печка, което относително опростява процеса, улеснява труда и спестява време.
С помощта на универсален кухненски уред, без да вдигате поглед от основните неща, можете бързо и лесно да приготвите почти всяко ястие, включително супи и сладкиши. Достатъчно е да поставите продукти в тази прекрасна техника, да зададете програма и таймер, а машината ще свърши останалото вместо вас.
Как бързо и вкусно да приготвите патладжан и тиквички в мултикукър?
Пригответе всички необходими продукти, изплакнете зеленчуците, подсушете ги, след това ги обелете и нарежете: патладжана и тиквичките на малки кубчета, доматите нарязани, чушките нарязани, лука на ситно, нарязайте зеленина.
Изсипете олио в купата на електрически уред, сложете лука, задайте режим „Пържене“ в менюто на мултикукъра и го включете за 5 минути. Запържете лука до златисто кафяво.
След това сложете патладжаните заедно с тиквичките, които първо трябва да се накиснат в подсолена вода за 5 минути, за да се премахне горчивината.
Сложете доматите, нарязани като на салата. Сол на вкус и черен пипер. Затворете капака на комбайна, задайте режим „Гасене“, времето е 30 минути и натиснете бутона „Старт“.
След това наредете нарязаните домати като върху салата. Сол на вкус и черен пипер. Затворете капака на комбайна, задайте режим „Гасене“, времето е 30 минути и натиснете бутона „Старт“.
5 минути преди края на програмата, добавете чесън, билки към зеленчуковата яхния, разбъркайте всички съставки и продължете да готвите, докато прозвучи звуков сигнал.
След завършване и когато зеленчуците са готови, изсипете в чинии за сервиране и гарнирайте с малко количество зеленчуци.
Както можете да видите, готвенето на тиквички и патладжани в бавна готварска печка не е никак трудно. Водени от рецептата, можете да задушите зеленчуци с месо по същия начин, за това първо трябва да запържите месото, след което следвайте горните инструкции.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: