бутони за споделяне


Въпреки оригиналността на ястието, самата рецепта за телешки строганов е доста лесна. Строгановското говеждо е добре познато руско ястие, приготвено от тънко нарязани филийки месо, които първо се запържват в масло, след това се задушават и се заливат със сос от заквасена сметана. Съгласете се, процесът не е сложен, но резултатът не оставя никого безразличен.

Необходими Продукти
500 г телешко месо, 30 г масло, 2 с.л. супени лъжици зехтин 1 глава лук 2 скилидки чесън 100 мл. бяло вино или преварена вода 3-4 ст. лъжици сметана лимон, магданоз, сол и черен пипер - на вкус.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Готвенето на такова ястие не отнема много време. Простотата на рецептата е невероятна. Очарователният деликатен вкус и аромат на задушено говеждо със заквасена сметана ще спечели сърцата на всеки, който опита това вкусно ястие.

Телешки строгановПредварително измийте месото и го подсушете. Отстранете всички видове вени и филми от него. Нарежете на тънки и правоъгълни парчета с дебелина не повече от 1 см.

Телешки строгановПокрийте парчетата месо със стреч фолио, начукайте леко с дървено чукче и след това нарежете на тънки филийки напречно на влакната.

Телешки строгановПоставете нарязаните парчета говеждо месо в дълбока купа, посолете на вкус, добавете смлян черен пипер и малко лимонова кора. Разбъркайте и накиснете за 30 минути на топло място.

Разтопете маслото в тиган, налейте зехтина, загрейте го и наредете маринованите филии месо. През цялото време, като разбърквате, запържете говеждото на умерен огън до полуготовност.
Телешки строганов

Телешки строгановОбелете лука, за предпочитане червен, нарежете го на малки кубчета и нарежете на ситно няколко скилидки чесън.

Телешки строгановСлед като говеждото леко покафенее и промени цвета си, добавете нарязания лук и смлян чесън.

Телешки строгановРазбъркайте добре и продължете да задушавате, докато лукът омекне забележимо. След това залейте с бяло вино или преварена вода и продължете да варите на умерен огън, докато част от течността поеме месото, а останалата част се изпари.

Телешки строгановДобавете заквасена сметана, разбъркайте, намалете топлината, покрийте тигана с капак и продължете да къкри още 15-20 минути.

Телешки строгановСервирайте говежди строганов, поръсен с пресни билки, а като гарнитура можете да изпържите или изпечете картофи във фурната, да сварите ориз или паста.

Всеки може да приготви лесна и проста версия на ресторантско ястие у дома. Месният сос ще бъде чудесно допълнение към някоя гарнитура за обикновен обяд или празнична вечеря. Ще направи храната ви още по-вкусна!

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани