Идеята е толкова оригинална и в същото време проста, че всеки може да приготви това ястие. Съвсем сигурно е да се каже, че всеки ще хареса такива картофи и ще бъде безупречна декорация на масата. Печените картофи, пълнени с яйца, са вкусна закуска, необичаен обяд или обилна вечеря.
Както можете да видите, за такова оригинално ястие списъкът с използвани съставки е доста прост, както и самият процес на готвене, което прави рецептата за картофи с яйца уникална.
Добре е да изберете картофи със среден размер. А ако е и пресен картоф, ще е още по-добре. Картофите трябва да се сварят по удобен за вас начин и да се охладят.
След това отрежете короната и за стабилност малко от дъното. С помощта на чаена лъжичка внимателно изрежете вътрешността, за да може да се постави плънката.
Наредете картофите върху хартия за печене и сложете по едно яйце във всеки картоф. Сол и черен пипер на вкус.
Поръсете нарязаните картофи с яйца обилно с настъргано твърдо сирене и сложете формата в горещата фурна.
Печем не повече от 20-25 минути, при температура 180 градуса, като през това време сиренето трябва да се разтопи и да покрие повърхността на картофа със златиста шапка.
На базата на това ястие можете да пълните картофи не само с яйца - може да има всякакъв дресинг.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: