Обелете тиквата, нарежете на големи пръчици, така че да е удобна за настъргване. Тиквата се настъргва на едро ренде, ако тиквата е сочна, изстискайте сока, не е необходим. Добавете две яйца, 4-5 с.л. брашно, сол на вкус и сух чесън. Разбъркайте, може да ви изглежда, че има много брашно и „тестото“ е твърде гъсто, но след минута тиквата ще започне да пуска сок и тестото ще придобие правилната консистенция
Пригответе пълнежа, така че, като извадите палачинките от тигана, ги поставете веднага в тортата, тъй като те са много нежни и е опасно да се прехвърлят от чиния на чиния, те могат да залепнат.
За плънката настържете кашкавала на едро ренде (може и без кашкавал, с него е по-празнично). Накълцайте копъра. В майонеза добавете чесън, прекаран през преса и смлян черен пипер
Сега, когато тестото е готово, пълнежът е готов, загрейте тигана с малко растително масло. Разстелете тестото с лъжица, слоят не трябва да е дебел, буквално 5 мм. Запържете "палачинките" от двете страни за няколко минути.
Започнете да събирате тортата, намажете палачинката с майонеза, поръсете със сирене, след това с подправки и направите още една тънка мрежа от майонеза (без чесън) отгоре, за да залепне следващата палачинка
Намажете най-горния слой с майонеза и поръсете с останалото сирене и копър, като цяло винаги остава само копър. Сложете тортата в хладилника за малко, за да попие
Това е всичко, вкусната тиквена торта е готова! Вижте колко е сочно, ярко и апетитно! /вижте видеото/
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: