Обелете тиквата, нарежете на малки кубчета и настържете на ситно ренде, излишната течност може да се изцеди. Пригответе кайма и лук, разбийте в блендер или превъртете в месомелачка. В подходяща купа смесете тиквата, каймата и лука. Добавете яйце, грис. Сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте.
Сложете тиган с малко растително масло на котлона. Междувременно започнете да оформяте котлети, по желание може да оваляте в брашно. На пръв поглед консистенцията на каймата може да изглежда течна, но не се притеснявайте, по време на пържене те се стягат добре и не се разтичат. Запържете котлетите на среден огън от двете страни до красиво златисто кафяво
Котлетите са не само красиви, но и много вкусни. Може да ги изпечете във фурната, тогава ще станат още по-полезни! /вижте видеото/
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: