С акцент върху здравословната храна, британците не са добре известни с изисканата кухня, въпреки че имат няколко ястия, които са много популярни по света, и едно от тях е известният английски пудинг. Разбира се, има много варианти за това ястие и не всеки пудинг е десерт ...
От дълго време във Великобритания пудингът е особено популярен и също така е обичайно да се готви за Коледа. Ако още не знаете, пудингите са както месни пудинги, към които се добавят различни продукти и се сервират като отделно ястие, така и десерт, сладък, чиято рецепта ще разгледаме сега:
Първо разбийте с миксер маслото с пудрата захар, докато се разтопи напълно и масата стане хомогенна.
След това, добавяйте постепенно яйцата като бъркате постоянно. Продължете с добавянето на млякото, ядките и какаото на прах. Всичко се разбърква старателно.
Термоустойчива форма се намазва с малко олио и се поръсва с малко брашно. Изсипете готовата смес и печете пудинга в предварително загрята фурна на 180 градуса, не повече от 40-45 минути.
Когато е готов, пудингът може се поръси с пудра захар или можете предварително да приготвите глазурата от шоколадов блок, като първо го разтопите в малко количество заквасена сметана и едва след това залейте повърхността с шоколадова глазура.
Тази рецепта за шоколадов пудинг, предложена от нас, се отличава особено с вкуса си, както и с лекотата на приготвяне и използваните съставки. Процесът е толкова прост, че всеки може лесно да повтори всичко без много затруднения.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: