бутони за споделяне


Бутер салатите изглеждат много празнични, ако се събират в прозрачни купи за салата или малки порционирани купи. Рецептите за салата са разнообразни и могат да бъдат месни, рибни или зеленчукови. Съставките се нарязват на ситно или се натриват на едро, фино ренде и се нареждат на равни слоеве. Месните ястия са особено обилни и вкусни. За готвене са подходящи не само филетата, но и вътрешностите. 

Свинският език е отлична месна основа за салати. При продължително готвене става невероятно нежна, а ястията с нея са много ароматни и вкусни. Готвене на бутер салата с език, моркови, пилешки яйца, кисели краставици, лук и консервиран грах. Събираме ястието в порционни купички и заливаме слоевете с майонеза. Нашата фото рецепта стъпка по стъпка ще ви помогне да подготвите салата.

Порции: 5 

Време за готвене: 2 часа 35 минути.

Необходими Продукти
свински език - 300-350 грама; моркови (средни) - 2 броя; мариновани краставици - 3 броя; яйца (средни) - 4 броя; лук (среден) - 1 брой; консервиран грах - 5 супени лъжици; майонеза.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Свинският език се измива обилно под течаща вода, като се остъргва с малко ножче. Изпращаме го във вряща вода със сол и варим на слаб огън за около 2 часа. Трябва да се свари напълно, така че да стане крехък. Охлаждаме готовия език, за да ускорим процеса, може да се сложи в хладилника. Морковите и яйцата се сваряват. Морковите ще са готови след 25-30 минути, а яйцата след 7-8 минути. Охлаждаме и почистваме готовите продукти за салата.


Готовият свински език нарежете на ситно и сложете 1/5 от съда на дъното на съда. Опитайте се да нареждате слоеве без да замърсявате снените на съда. Лука се нарязва на ситно и се добавя към нарязаният език. За да смекчите острия вкус на лука, можете да го залеете с вряща вода за 4-5 минути и след това да изплакнете със студена вода.


Намажете два слоя език и лук обилно с майонеза. Готовите красиви моркови нарязваме на малки кубчета и добавяме 1/5 от купата в купата. Отново се залива с белия сос.


Сварените яйца натриваме на едро и разпределяме 1/5 от краставиците. Отгоре залейте натрошените яйца с майонеза, добавете грах от консерва по 1 с.л. л. и ароматната салата със свински език е готова. Не охлаждайте салатата в купи, в противен случай по стените след хладилника ще се появи конденз и външният вид на ястието ще се развали. Сервирайте веднага и се насладете на нежна и вкусна салата.


Съвети

• Ястието ще се получи вкусно, ако ситно нарязания лук се държи във вода с оцет.

• За готвене можете да използвате не само майонеза, но и готови сосове за салати. Сосовете с вкус на сирене са страхотни.

• За разнообразие можете да добавите слой гъби към ястието. Гъбите могат да бъдат пресни, които се нарязват и запържват в олио или консервирани.

• За да придадете кремообразен вкус на ястието, поставете слой ситно настърган кашкавал между слоевете моркови и краставици.

Сега знаете как да приготвите вкусна и красива празнична бутер салата със свински език. Приятен апетит!

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани