бутони за споделяне


Рецептите за салата с пилешки дробчета са разнообразни. Приготвят се с пържени или мариновани гъби, домати и краставици, консервиран боб и грах, кокоши или бъркани яйца, моркови, цвекло, лук и портокали. За вкус те се допълват с бисквити, твърдо сирене, майонеза, билки, заквасена сметана или растително масло. 

Салатите могат да бъдат топли или охладени, събрани на слоеве в прозрачни купи за салата или порционирани чинии. Невероятно вкусна, сочна и много ароматна е салата от пилешки дробчета с пържени моркови и лук, прясна краставица, магданоз, чесън и твърдо сирене. За красота събираме салатата на слоеве в порционни чаши.

Порции: 4. Време за приготвяне: 45 минути.

Необходими Продукти
Пилешки черен дроб - 300 грама; Моркови (средни) - 1 бр.; Лук (голям) - 0,5 броя; Прясна краставица (средна) - 1 бр.; Кашкавал - 100 грама; Чесън - 1 голяма скилидка; Майонеза - 100-120 грама; Магданоз - 4 стръка; Растително масло - 3 супени лъжици; смлян пипер; Сол.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измитият и проверен за наличие на жлъчка пилешки черен дроб се пуска във вряща вода, посолява се и се сварява. След като е готов се прецежда. Морковите се настъргват, половината лук се нарязва на не много тънки пръстени. Нарязаните зеленчуци се запържват в малко масло до омекване. 


Охладете готовите зеленчуци, добавете скилидка чесън, прекарана през пресата, смлян черен пипер, сол и разбъркваме. Готовият пилешки дроб нарежете на малки кубчета и разделете на 4 части. На дъното на порционираните купи (4 бр.) Подредете кубчетата черен дроб и ги залейте с майонеза, образувайки решетка. За удобство майонезата може да се постави в сладкарска торбичка, стегната найлонова торбичка с отрязан ъгъл или да се отреже ъгълче от пакет майонеза.


Сложете запържените ароматни моркови и нарязания лук върху черния дроб и отново направете решетка от майонеза. Накълцайте листата магданоз и поръсете.


Една прясна краставица нарежете на малки кубчета и наредете отгоре. Залейте слоя с майонеза. Настържете кашкавала, без да цапатее ръбовете на купичките и го разтелете на равномерен слой.


Украсяваме салатата с червен хайвер, листенца магданоз или оформяме цветя от тънки филийки варени моркови. Салатата с пилешки черен дроб, се сервира веднага.


Съвети:

• Салатата ще се получи с различен вкус, ако прясната краставица се замени с осолена или кисела.

• Пилешкият дроб може да се замени с пуешки, свински или телешки, а магданозът с копър или зелен лук.

Сега можете сами да приготвите оригинална салата от пилешки дробчета с прясна краставица. 

Добър апетит!


Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани