Салата от цвекло с яйце и сирене е здравословно витаминознно ястие за всеки ден. Мека и пълна с витамини, тази салата бързо ще възстанови силата и ще повиши защитните сили на организма. Добавеният чесън ще придаде лека пикантност на предястието. Ако сварите цвеклото предварително, приготвянето ще отнеме само няколко минути.
За да приготвите ястието, ви трябват най-простите продукти. Изберете сладко цвекло, тогава салатата ще се окаже вкусна. Ще ви трябва и пресен лук с пера; през зимата такъв лук можете да отглеждате на прозореца си, като поставите лука в буркан с вода.
Изплакнете цвеклото, гответе по удобен за вас начин: сварете го във вряща вода, изпечете го във фурната или микровълновата. След като е готово почистете кората и го нарежете на лентички. Твърдо сварените яйца също нарежете на парчета.
След това добавете настърганият кашкавал. Посолява се на вкус и се слагат пресовани скилидки чесън.
Добавете майонезен дресинг към салатата. Смесете внимателно всички съставки с чесъна, солта и дресинга.
С помощта на кулинарен пръстен сложете салатата от червено цвекло върху порционирана плоска чиния, украсете с билки и отстранете пръстена.
Развихряйки вашето въображение, можете да украсите салатата с роза от цвекло и да я сервирате като отделно студено предястие.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: