Най-вкусната и нежна салата от сьомга на пластове за празнично тържество, романтична или обикновена семейна вечеря. Основата на тази салата е леко осолена студено пушена сьомга. Може да се замени с друга червена риба: пъстърва или розова сьомга. По-добре е да готвите такова рибно предястие в порционни купи - много е удобно и красиво. Перфектната комбинация от минимум съставки ще направи салатата хранителна и отлична на вкус.
За приготвянето на ястието са ви необходими: сьомга, прясна краставица, варени яйца и майонеза за дресинга. Вземете качествена майонеза, тъй като вкусът на салатата до голяма степен зависи от дресинга. За украса са ви необходими пресни подправки.
Почистваме сварените яйца от черупката. Разделете всяко обелено яйце на две и отделете жълтъците от белтъците. Първо нарежете белтъците на средни парчета и ги сложете в купа. Върху протеините нанесете майонеза и я разпределете равномерно по цялата повърхност. Измиваме краставиците, подсушаваме ги с кърпа и ги нарязваме заедно с кората на средни кубчета с еднакъв размер.
Ако краставиците са воднисти, разпределете ги върху салфетка за няколко минути, така че да поеме отделения сок от краставици. След това разпределяме филийките в купата със следващия блат.
Следващият слой е разпределена пушена сьомга без кожа, нарязана на произволни средни парчета. Оставете една тънка ивица месо за украса. Намажете сьомгата с майонезения сос. Внимателно го разпределете, като покриете всички парчета риба.
Прекарайте останалите жълтъци през ситно ренде и поръсете отгоре. За да украсите предястието: вземете лента от сьомга, навийте я и фиксирайте цветето в центъра на салатата. Отстрани добавете листенца пресен магданоз.
Готовата салата от сьомга с яйца и пресни краставици се сервира в купа като отделно ястие.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: