И така, нека подготвим продуктите. Сварете картофите, яйцата и пилешките гърди.
Лукът се нарязва на четвърт пръстени и се маринова. Марината се прави по различни начини, ето един от тях: сол 1/2 ч.л., захар 2 с.л., ябълков оцет 3-4 с.л. и студена вода 250 мл. Оставете за половин час.
Настържете картофите на едро ренде и наредете първия слой. Посолява се малко и се подправя с черен смлян пипер. Прави се мрежа от майонеза. Лукът се изцежда добре, слага се върху картофите и отново се намазва с майонеза.
Нарежете пилешките гърди на влакна, поставете следващия слой. Черен пипер на вкус, майонеза. Сварените яйца се настъргват на ситно ренде, слагат се върху гърдите и отново малко майонеза. Нарязаното зеле се поставя, като следващ слой. Отново се слага мрежа от майонезата.
Накрая нарежете сиренето на ситно ренде, сложете го върху цялата салата. Завийте с майонеза.
Гарнирайте салатата със ситно нарязан копър. Оставете малко да попие и можете да сервирате. /вижте видеото/
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: