Нито един празник не минава без студени мезета. Ярка и нежна салата с пушено пиле, краставици и царевица се приготвя толкова лесно и бързо, че всяка домакиня може да се справи с нея. Успешната комбинация от съставки ще го направи вкусен, здравословен и задоволителен.
Поднесете салатата в красива купа за салата или на плато и предястието ще бъде гвоздеят на празничната трапеза. Тази салата е идеална за 8 март. Ярка царевица и свежа краставица ще донесат пролетни нотки.
Сварете яйцата за 10-12 минути, охладете, обелете и нарежете на средни парчета и сложете в купа за салата. Отделете пушеното месо от костите, нарежете на малки парчета с еднакъв размер и добавете към останалите продукти.
Слагаме там и краставица, настъргана на ивици. Отворете консервата с царевицата и изцедете сока. Зърната се добавят в купата за салата при останалите продукти.
Обеленият лук се нарязва на ситно и се залива с вряща вода. Тази стъпка ще премахне острата миризма и ще омекоти вкуса на суровия лук. След това го изпращаме в обикновена купа за салата. Добавете майонеза и щипка сол.
Смесваме всички съставки, така че майонезения сос да се разпредели равномерно върху всички продукти. По наша преценка украсяваме готовата салата от пушено пиле с краставица и консервирана царевица с листенца пресен магданоз. Сервираме на ежедневна или тържествена трапеза на порции или в обикновена купа за салата като самостоятелно студено предястие.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: