С този пастет можете да напълните палачинки, тарталети или просто да намажете хляб.
Накисваме боба предварително, след което го сваряваме. Сухите гъби за тази рецепта ще се поберат всякакви. Накиснете ги във вода за няколко часа. Вземете дълбок тиган. Измиваме и почистваме морковите, нарязваме ги на ситно. Почистваме лука и чесъна. Вече загряваме олиото в тигана. Добавете към него гъби, лук, моркови, чесън и запържете всичко заедно. Посолява се и се овкусява с подправките. Сега добавете боба. Разбъркайте и оставете да къкри още половин час. След това смелете всичко с блендер. Ако стане твърде гъсто, можете да добавите масло или вода. Не забравяйте да вземете проба, внезапно нямате достатъчно подправки или сол, но ако вкусът ви подхожда, тогава можете да сервирате пастета на масата. Трябва да се съхранява на хладно място, където може да престои около 4 дни.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: