бутони за споделяне



Едно от условията за красота и здраве на жена на всяка възраст е правилното хранене, избрано „мъдро“. Диетолозите са разработили специални препоръки за хранене за жени на тридесет, четиридесет и петдесет години, базирани на характеристиките и нуждите на женския организъм във всеки възрастов период.

При жените след тридесет години метаболизмът се забавя, така че те се нуждаят от разнообразна и висококачествена диета, но в умерени количества. За да презаредите батериите си сутрин, препоръчително е да закусите с плодове и протеини, например ябълка и бъркани яйца. Това ви позволява да останете във форма по-дълго и да не изпитвате умора.

За обяд на всяка възраст ще бъде полезно варено постно месо, предимно говеждо. Както и гарнитура от сурови или задушени зеленчуци. Не свиквайте да обличате всички салати с майонеза и сосове, изберете най-добрия вариант - зехтин. Избягвайте употребата на брашно, сладкиши, полуготови продукти. Най-малко 2-3 пъти седмично е желателно да ядете мазна риба (херинга, сьомга, сьомга, пъстърва, скумрия).

Хранене за жени след 30, 40 и 50 години

Вечерята на жените на тридесет, четиридесет и петдесет години не трябва да закъснява. Защото в противен случай може да има проблеми с храносмилането. Последното хранене трябва да бъде не по-късно от четири часа преди лягане, желателно е да се състои от обилни, лесно смилаеми храни, като например морски дарове. И точно преди лягане можете да изпиете чаша топъл чай, сок или кефир. Ферментиралите млечни продукти (нискомаслена заквасена сметана, кефир, извара, сирене, кисело мляко) трябва да присъстват в ежедневната диета на жени над четиридесет години. Те обогатяват организма с калций, който с възрастта е все по-необходим за здравето на жените. Кафето насърчава измиването на минерала от костната тъкан. Ето защо на възраст над 50 години е препоръчително да не се използва.

За да запазите красотата на кожата и да прочистите кръвоносните съдове на всяка възраст, се препоръчва да пиете около два литра вода дневно. За да обогатите тялото с антиоксиданти и витамини, трябва да пиете по-често зелен чай, да ядете оранжеви и червени зеленчуци и плодове, билки, ядки и горски плодове. Това е особено важно след четиридесетгодишна възраст, когато рискът от развитие на рак се увеличава.

За да подсили организма си жените след четиридесет и петдесет години, може да включат в хранителния си режим храни, богати на въглехидрати и витамини: банани, мюсли, малко мед. Също така си струва понякога да слушате тялото си, позволявайки си да ядете каквото искате. Така че храненето на жените след тридесет, четиридесет и петдесет години е не само полезно, но и разнообразно.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани