Едно от условията за красота и здраве на жена на всяка възраст е правилното хранене, избрано „мъдро“. Диетолозите са разработили специални препоръки за хранене за жени на тридесет, четиридесет и петдесет години, базирани на характеристиките и нуждите на женския организъм във всеки възрастов период.
При жените след тридесет години метаболизмът се забавя, така че те се нуждаят от разнообразна и висококачествена диета, но в умерени количества. За да презаредите батериите си сутрин, препоръчително е да закусите с плодове и протеини, например ябълка и бъркани яйца. Това ви позволява да останете във форма по-дълго и да не изпитвате умора.
За обяд на всяка възраст ще бъде полезно варено постно месо, предимно говеждо. Както и гарнитура от сурови или задушени зеленчуци. Не свиквайте да обличате всички салати с майонеза и сосове, изберете най-добрия вариант - зехтин. Избягвайте употребата на брашно, сладкиши, полуготови продукти. Най-малко 2-3 пъти седмично е желателно да ядете мазна риба (херинга, сьомга, сьомга, пъстърва, скумрия).
За да запазите красотата на кожата и да прочистите кръвоносните съдове на всяка възраст, се препоръчва да пиете около два литра вода дневно. За да обогатите тялото с антиоксиданти и витамини, трябва да пиете по-често зелен чай, да ядете оранжеви и червени зеленчуци и плодове, билки, ядки и горски плодове. Това е особено важно след четиридесетгодишна възраст, когато рискът от развитие на рак се увеличава.
За да подсили организма си жените след четиридесет и петдесет години, може да включат в хранителния си режим храни, богати на въглехидрати и витамини: банани, мюсли, малко мед. Също така си струва понякога да слушате тялото си, позволявайки си да ядете каквото искате. Така че храненето на жените след тридесет, четиридесет и петдесет години е не само полезно, но и разнообразно.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: