Ярка и питателна салата от варено пиле с нар, консервирана царевица, ананас и мандарини е подходяща не само за празник, но и за обикновена семейна вечеря. Пилешкото месо е идеално комбинирано с плодове и царевица. Приготвянето на такова ястие не е никак трудно, отнема само няколко минути, за да нарежете и подготвите всички съставки.
Тази салата е идеална за коледна или друга празнична трапеза. Отличната комбинация от крехко месо и сочни плодове прави предястието много вкусно. Консервираните ананаси могат да се използват на резени или кръгчета. Мандарините трябва да са сочни, сладки и без костилка.
Обелваме мандарините, разделяме ги на филийки и премахваме белия слой. Всяка филийка разделете на две и сложете в дълбока купа за салата. Сварете пилешкото месо предварително в леко подсолена вода за около 20 минути, докато омекне. След това охладете, разделете на малки парченца и изпратете на мандарини.
Нарязваме нара на парченца и го добавяме в купата за салата.
Отцедете сока от царевицата и я добавете към останалите продукти. Нарежете на ситно копъра и го добавете към салата.
По желание леко посолете и подправете със заквасена сметана или майонезен сос. Внимателно разбъркваме всички компоненти с майонезата, така че тя да се разпредели равномерно върху всички продукти.
Поднасяме готовото предястие от пилешко филе с плодове и консервирана царевица като самостоятелно ястие.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: