Тестото се приготвя по класическия начин: кнедли: брашно, вода, яйце, сол.
Пригответе тестото и нарежете зелето на тънки ивици.
Лукът се нарязва на кубчета, а морковите се настъргват на едро ренде
В дълбок тиган запържете лука и морковите в растително масло до омекване, прибавете нарязана малка глава лук и средно голям морков. Може да променяте количеството зеленчуци по ваш вкус. Може да сложите по-малко или повече зеле, по ваш вкус. Добавете зелето към зеленчуците, сол, черен пипер на вкус и запържете до готовност. Това е първата част от плънката.
Запържете каймата в отделен тиган. В рецептата тя е свинска, но може да я замените и с друг вид, по ваш вкус. Овкусете каймата ако се налага. Малка част от зелевия пълнеж разбъркайте с каймата. А другата част оставете в тавата. На по-късен етап ще охормите леглото на бъдещите рула.
Поръсете работната повърхност с брашно и разточете тестото на голям тънък лист. Разстелете плънката на равномерен слой, оставете 1-2 см тесто по краищата, за да можете по-лесно да го завиете на руло. Навийте рулото, като запечатате краищата, след което нарежете на малки рулца, с дебелина около 3-4 сантиметра. Прехвърлете рулата в тавата, върху останалата плънка, която е без каймата. Разтворете една супена лъжица доматено пюре във 250 мл. вода и изсипете в тигана. Покрийте и оставете да къкри 20 минути на слаб огън, като добавите вода, ако е необходимо.
Поръсете готовото ястие с подправки и сервирайте горещо. /вижте видеото/
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: