Ако искате да разнообразите диетата си и сте уморени от месни котлети, тогава най-доброто решение би било да готвите зеленчукови котлети. А за да се засили резултатът, няма да е лошо да ги напълните с гъби и билки и след това да ги изпечете. Точно това ще направим! Повярвайте ми, в такова изпълнение котлетите са не само вкусни и задоволителни, но и здравословни.
За плънката са ни необходими: 5-6 бр. гъби, 1 връзка спанак, 1 глава лук, зехтин, сол и черен пипер. В противен случай разчитайте на вашия вкус. Можете да готвите пълнени кюфтета с пълнеж по различни начини.
В тиган се наливат 2-3 с. л. олио, загряват се и се запържват на среден огън нарязания на ситно лук, гъбите и нарязания на ситно спанак. Сол, черен пипер и разбъркайте. Сотирайте за не повече от 5 минути, или докато лукът видимо омекне.
Сварете картофите по обичайния начин в подсолена вода, докато омекнат. Намачкайте старателно с дървена преса.
Добавете брашното към пюрето, посолете малко, налейте няколко супени лъжици вода и разбъркайте всичко добре.
Разделете хомогенната картофена маса на 6 части и навийте на кифличка. Разточете всяка топка, сложете гъбена плънка и оформете котлети под формата на пайове.
Смелете орехите възможно най-фино, старателно в тях, леко натискане надолу, навийте зеленчуковите котлети.
Включете фурната. Загрейте до 180 градуса. Печете котлети от гъби и спанак за 15-20 минути.
По желание, най-често, картофено пюре се сервира с котлети. Но в нашия случай не би било правилно да сервирате картофи с картофено ястие, вероятно би било по-добре за такъв случай да приготвите салата от пресни зеленчуци, а именно домати и краставици.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: