Може би най-вкусните мезета, за които можете да се сетите. Процесът на приготвяне на пилешки рулца с обилен пълнеж като цяло не е сложен. Вкусът на това ястие е уникален. Бързаме да заявим, че пилешкото руло на фурна е напълно лесно и достъпно ястие, което се приготвя доста бързо.
Обикновено пилешкото руло се приготвя от филе, но днес ще готвим от бутчетата, което е много по-евтино и по-вкусно.
За да приготвим това отлично ястие, ще ни трябват няколко големи пилешки бутчета. Месото се отделя от костите и се разрязва на две части, както е показано на снимката. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Начукайте леко пилешкото месо с кулинарно чукче и поръсете всяко парче с сухия желатин.
За плънката са необходими три яйца - 2 сварени и едно сурово. Нарежете на ситно двете твърдо сварени яйца, прехвърлете в отделна дълбока купа, добавете черен пипер и моркови, предварително настъргани на ситно ренде.
Настържете сиренето, нарежете магданоза и подправките, комбинирайте с яйцето и разбъркайте всичко добре. Сол и черен пипер добавете на вкус.
Сложете готовата плънка от сирене и яйца върху повърхността на месото.
Навийте внимателно на руло, като го увиете в три слоя фолио и запечете във фурната за 45 минути при температура 180 градуса.
След като е готово оставете пилешкото рула да се охлади и нарежете на парчета.
Със сигурност ще се влюбите в това ястие. Желателно е разядката да се консумира на следващия ден, след като е готова, охладена и нарязана на тънки филийки. Пилешките колбаси ще бъдат отлична храна за празничната трапеза.
Пълнежът за рулото може да бъде различен. Най-разпространено е пилешкото руло със сирене, а след това с яйца и гъби. Но в същото време процесът остава непроменен, достъпен и прост.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: