Ако избирате меню за новогодишната трапеза, не забравяйте да включите това ароматно празнично ястие. Пиле с портокали е такова, че гостите са готови да си оближат пръстите. Разбира се, семейството може да се поглези с това вълшебно ястие не само на Нова година. Но на празника искате нещо необичайно. Може би след като опитате пиле с цитрусов вкус, ще разберете, че имате ново любимо ястие.
Рецептата е невероятно проста. Добре е, защото не са необходими екзотични съставки за готвене, а пилешкото месо е евтино. В резултат на това получавате ястие, достойно за най-добрите ресторанти на минимални разходи. Ако сте объркани от необходимостта да добавите портокалов конфитюр към ястието, тогава е напълно възможно да се справите със сока от пресни портокали.
Тавата се намазва с олио, в нея се поставя пилешкото филе, овкусено със сол и черен пипер. В отделна купа смесете сладко от портокал (сладко или сок от един портокал и няколко цитрусови кръгчета), соев сос, смлян чесън и джинджифил. Полейте обилно пилето с получената марината, но не забравяйте да оставите няколко лъжици в запас. Покрийте с капак и оставете да къкри на умерен огън до полуготовност. Междувременно запечете леко сусама в горещ тиган за около 30 секунди. За да покафенее пилето, отворете капака в края на готвенето. Прехвърлете свареното пиле в чиния, залейте с портокалова марината и поръсете със сусам.
По този начин можете да приготвите всяка част от пилето, като гърди или шунка. Готово пиле в портокалова марината върви добре с гарнитура от ориз или картофи. Можете да експериментирате с подправки, ако ви се струва, че нещо липсва във вкусовата палитра, тогава можете спокойно да добавите любимата си подправка.
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: