Салата от листа китайско зеле, нар, чушка и моркови, подправена със зехтин е чудесен вариант за разтоварващи дни след новогодишните празници. Зелето ще направи салатата нежна и сочна, а семената от нар ще й придадат специален вкус. Приготвянето на това здравословно ястие отнема само 5 минути.
Салатата е актуална през зимния сезон, тъй като всички зеленчуци за нея са на рафтовете на магазините през зимния сезон. Полезно и ярко, вкусно и леко. Да готвим!
Изплакнете листата на китайското зеле със студена вода, подсушете и отделете от стъблото. След това нарежете на малки ивици или накъсайте на средни парчета в подходяща купа за салата. В същата купа нарязваме настържете морковите на ивици.
Измийте чушката, отстранете семената, вътрешната преграда, нарежете на половинки пръстени и добавете към салатата. Почистете главата лук от люспите и я разделете на две. Нарежете едната половина на тънки половинки. Попарете ги с вряла вода, за да се премахнете острата миризма и лютият вкус. Разпределете полукръгчетата лук в купата при останалите зеленчуци.
Добавете и семената от нар. Сол и черен пипер на вкус. Внимателно разбъркайте съдържанието на купата за салата, за да не смачкате зелевите листа. След това залейте салатата с малко зехтин.
Готовата салата с китайско зеле и нар се сервира като самостоятелна диетична и здравословна салата или като добавка към месни ястия.
Приятен апетит!
Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!
0 Comments: