бутони за споделяне


Пържените тиквички са просто сезонно ястие, което е особено популярно. Най-често тиквичките просто се овалват в брашно и се пържат на бърз огън. Това ястие има отлични вкусови качества, хрупкава коричка и сочна каша. Плътната обвивка няма да позволи на тиквичките да загубят форма и да добавят приятен ароматен акцент. Зеленчуците са подходящи за сервиране за вечеря или обяд. Опитайте се да приготвите вкусни тиквички в тесто със сирене по нашата рецепта у дома - това е толкова лесно, колкото и обелването на крушите.

Необходими Продукти
тиквички - 1 бр., брашно - 2 с.л. л., кефир - 40 мл., яйце - 1 бр., кашкавал - 60 г, червен пипер - 0,5 ч.л., кориандър - 0,5 ч.л., растително масло - 100 гр, магданоз, копър - 5 г, сол - щипка.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ


За рецептата и най-добри резултати изберете малки тиквички с непокътната кора. Не забравяйте да добавите подправки и ароматни билки към яйчената смес и запържете зеленчуците в тесто, най-добре в рафинирано масло. Изплакнете тиквичките, избършете с кърпа. Отрежете краищата на зеленчука, нарежете тиквичките на филийки с дебелина около 3 милиметра. Посолете зеленчуците и оставете за 10 минути, за да се отстрани излишната течност. Изсипете кефир в купа за приготвяне на тесто, разбийте яйце. Добавете подправки, без сол. Разбъркайте масата с вилица. Изсипете брашното.


Настържете твърдото сирене на едро ренде, нарежете зелените. Смесете компонентите заедно. Панировката е готова. Потопете тиквичките в тестото и ги прехвърлете в сгорещен тиган с олио. Запържете продуктите за около 1-2 минути до златисто кафяво. Обърнете продуктите, гответе по същия начин. 


Първо прехвърлете готовите тиквички в тесто върху хартиена кърпа и след това ги пренаредете в чиния за сервиране. Можете да украсите ястието с листа от босилек, да допълните сервирането с майонеза или люти сосове. 

Тиквичките имат приятен зеленчуков вкус с послевкус на кремаво сирене. Ястието е много вкусно както топло, така и студено.


В различните части на света ястията от тиквички се приготвят по различен начин. Най-разпространеният вариант обаче е пържене в олио и рядко задушаване. Зеленчукът е универсален по рода си и има много начини за готвене.

Спагети от тиквички

Оригинално ястие в необичайно изпълнение, чийто външен вид предизвиква наслада и възхищение.

Пълнени тиквички на фурна

Можете също така да пълните и печете тиквички, става много вкусно.

Рагу от тиквички

Друг обичаен начин за любителите на задушени зеленчуци.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани