бутони за споделяне


Когато всичко обикновено става скучно, монотонната храна не преминава през гърлото, а макароните и колбасите вече са скучни - време е да помислите за промяна на диетата. Брюкселското зеле с гъби е чудесен начин да разнообразите менюто, да го направите специално, малко забележимо и ярко. И ако се притеснявате за резултата, не знаете как да готвите брюкселско зеле или все още не сте решили какво да готвите от него, това е толкова просто, колкото и с обикновеното бяло зеле.

Необходими Продукти
700 г брюкселско зеле, 400 г гъби, 2 глави лук, 3-4 скилидки чесън, 350 мл. зеленчуков бульон, 2 с.л. супени лъжици растително масло, сол и черен пипер на вкус.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Брюкселското зеле може да се използва както прясно, така и замразено, по-добре е да използвате мариновани гъби. Ястието се приготвя доста бързо и просто.

КАК ДА СГОТВИТЕ ВКУСНО БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ?

Малкият размер и оригиналната форма с атрактивен външен вид и цвят позволяват използването на брюкселско зеле в почти всяко ястие. Пържи се, задушава се, пече се на фурна, вари се и се използва за приготвяне на различни салати и украса на вкусни празнични ястия.

-

За да бъде храната вкусна, трябва да я подправите с ароматни подправки и, разбира се, по-добре е да използвате пресни.

брюкселско зеле с гъби и лук

Брюкселско зеле с гъби и лукПодгответе продуктите, измийте кълновете и изплакнете гъбите в студена вода.

Брюкселско зеле с гъби и лукВ тенджера с вряла вода спуснете зелето и варете на среден огън 10 минути. По-добре е да разделите големи зелеви глави, а при кипене във водата можете да добавите дафинови листа, няколко зърна бахар и малко сол.

Брюкселско зеле с гъби и лукВ дълбока тенджера загрейте олиото и запържете за кратко лука, нарязан на половин кръгчета.

Брюкселско зеле с гъби и лукНарежете гъбите, добавете към лука, разбъркайте и продължете да пържите още 4-5 минути, докато гъбите се сварят частично.

Брюкселско зеле с гъби и лукДобавете смлян чесън, сол и черен пипер. Разбъркайте и запържете чесъна заедно с останалите съставки на силен огън за не повече от минута.

Брюкселско зеле с гъби и лукНалейте 2 чаши топъл бульон, оставете да заври, добавете сварено брюкселско зеле и похлупете.

Брюкселско зеле с гъби и лукЗадушете кълновете с гъбите на слаб огън с умерено кипене, докато част от влагата се абсорбира и част се изпари, около 10 минути.

Има много варианти и начини за приготвяне на това ястие. Можете да приготвите брюкселско зеле със сирене или в горчичен сос и да го запечете във фурната и да сервирате със заквасена сметана и ароматен домашен хляб.

Получете безплатно всички най-нови актуализации направо във вашата пощенска кутия!


0 Comments:

Напишете коментар. Вашето мнение е важно за нас!

Точно време

Вижте още

Нашето Здраве Какво да сготвим днес Грижа за Кожата Маникюр за Начинаещи Цветове в Маникюра Френски Маникюр Тематичен Маникюр BG МАНИКЮР

За Вас

Лайфстайл

Последвайте ни

Моят език/My language

Топ статии

Свързани